Erik Buell Racing (opnieuw) verkocht

Het lijkt erop dat Erik Buell toch eindelijk aan een derde incarnatie van zijn eigen motormerk kan gaan werken. Eerder haalden biedingen op het verleden jaar failliet gegane EBR het niet langs het gerecht, welke goedkeuring dient te geven.

Het is Liquid Asset Partners dat wel toestemming kreeg van de rechter om de firma over te nemen. Toevallig of niet, was Liquid Asset Partners ook koper toen Erik Buell voor het eerst op straat kwam te staan in 2010. Na de scheiding met Harley-Davidson waren zij eigenaar en nu dus weer, tegen een interessant bedrag ook.

Het overnamebedrag ontloopt een initieel bod niet eens zo veel. Genoemd bod kwam van Bruce Belfer, die een bedrag geboden had wat erg dicht bij de 2.05 miljoen dollar ligt die Liquid Asset nu betaalt. Belfer mocht uiteindelijk de aankoop niet doen, omdat zijn aanbod bepaalde regels van de overname overtrad.

Liquid Asset Partners heeft nu dus in feite een koopje te pakken, en Erik Buell kan dan toch – opnieuw – doorstarten. Drie keer is scheepsrecht, toch?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?