maandag 29 mei 2023

Yamaha werkt aan motorfietsen op biobrandstof

In een interview met Nikkei CNBC sprak Yoshihiro Hidaka, president van Yamaha, over mogelijkheden om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Naast elektrische motorfietsen werkt het bedrijf ook aan e-fuel opties.

Reacties uitlokken: Yamaha MT-09 Cyber Rally

Vergemakkelijken van de overgang met biobrandstoffen

Biobrandstoffen zouden een begin kunnen zijn om de overstap naar elektrisch gemakkelijker te maken. – Dat is tenminste hoe Yamaha het ziet, met betrekking tot de Aziatische markt. Yamaha wil een oplossing zoeken voor verbrandingsmotoren die in de toekomst geen CO2 meer uitstoten.

Zij zien ook voordelen in de bestaande infrastructuur, die kan worden gebruikt voor biobrandstoffen of waterstof. Hier zou de omschakeling voor de klanten veel gemakkelijker kunnen zijn dan de directe omschakeling op elektrische aandrijving. De toegang tot elektriciteit is ook een belangrijke kwestie, omdat de elektriciteitsvoorziening in veel landen niet erg stabiel is en als een groot deel van de voertuigen elektriciteit nodig heeft, zou dat ook een probleem kunnen zijn.

Yamaha blijft werken aan elektrische motorfietsen, maar wil ook andere mogelijkheden onderzoeken, althans wat de Aziatische markt betreft.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image