dinsdag 16 juli 2024

Feestelijke Grande Opening na overname Moto Rotterdam

De in de Spaanse Polder Rotterdam gevestigde motordealer Moto Rotterdam, voormalig MotoPort Rotterdam, is na een overname compleet vernieuwd en gemoderniseerd. Het motorbedrijf gaat onder leiding van Tim Boonsma verder op de Strickledeweg in Rotterdam. Het bedrijf is al bijna twintig jaar dealer van Kawasaki. Na de overname zijn daar merken als Ducati, Royal-Enfield, Vespa en Piaggio aan toegevoegd. Op zaterdag 17 december wordt de heropening feestelijk gevierd.

Nieuwe dealerships

Rotterdam is een motorzaak met een breed merkenaanbod rijker. Daarmee keert Ducati terug in de Maasstad. In de vernieuwde winkel in de Spaanse polder is een heuse shop-in-shop gebouwd met het complete aanbod van Ducati motoren, motorkleding, helmen en merchandise. Kawasaki heeft haar nieuwste shop-in-shop geïmplementeerd, ook hier waan je je in de wereld met Kawasaki motoren, kleding en merchandise. Met Royal-Enfield haalt Moto Rotterdam een voor de Nederlandse motormarkt relatief nieuw motormerk binnen. Het historische Britse merk is gespecialiseerd in modern classics. Om de motorscooterrijders te kunnen bedienen zijn het roemruchte Vespa en Piaggio vertegenwoordigd in de showroom.

Easy Rider krijgt moderne remake

Werkplaats

Het bestaande technische team is de laatste maanden bijgeschoold door de motormerken. Naast onderhoud aan Kawasaki, andere bekende Japanse merken en Vespa/Piaggio is het nu ook mogelijk om je Ducati en Royal-Enfield door de ervaren monteurs te laten onderhouden. Net zo belangrijk als een prachtige winkel, is ook een moderne werkplaats. Deze werkplaats is dan ook voorzien van nieuw apparatuur, gereedschap en een frisse omgeving.

Grande Opening zaterdag 17 december

Om de compleet vernieuwde winkel feestelijk te openen is het op zaterdag 17 december feest bij Moto Rotterdam. Bij een bezoek maak je kans op een Kawasaki KFX90 quad ter waarde van 3.599 Euro. Als Nederlandse primeurs zijn er de Multistrada V4 Rally en Royal-Enfield Hntr 350. De exclusieve Kawasaki Ninja H2R en SBK Superbike zijn ook aanwezig. De line-ups van de motormerken zijn te bewonderen in de nieuwe shop-in-shops. Twee barista’s zorgen voor de lekkerste koffie en heerlijke snacks.

MotoPort Rotterdam is sinds kort Moto Rotterdam

Al sinds 1985 is Moto Rotterdam aanwezig in de Randstedelijke motorwereld. Tot voor kort heette de motorzaak Motoport, inmiddels is de naam omgedoopt tot Moto Rotterdam. Na de heftige brand vijf jaar geleden was het pand volledig verwoest en is de motorzaak verhuisd naar de Strickledeweg 112, de huidige locatie. Om de motorrijder alles onder één dak te kunnen bieden is er twee jaar geleden voor gekozen om de samenwerking aan te gaan met MKC Moto.

Toekomst

Het volledige personeelsbestand is overgenomen, de vertrouwde service is als vanouds. Met de nieuwe leiding van Tim Boonsma is er versterking bij gekomen. De nieuwe directeur heeft zes jaar ervaring in de motorbranche en heeft daarvoor gediend als militair. Tim Boonsma van Moto Rotterdam: “Moto Rotterdam heeft een groot klantenbestand en een mooie historie. Met het vertrouwen van de prachtige motormerken in combinatie met onze enthousiaste en ervaren collega’s gaan we vol vertrouwen de toekomst in”.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen