maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film > Nieuwe Husaberg’s

Husaberg heeft er zin in en dat maakt ook ons enthousiast! Vol trots meldt het merk, tegenwoordig horend bij KTM, dat in 2013 in elke wedstrijdklasse een Husaberg twee- én viertakt te koop is. Een bijzonder gegeven want de tweetakt wordt met uitsterven bedreigd. Een kort overzicht van wat nieuw en wat anders is.

De nieuwkomer bij de viertaktmodellen luistert naar de naam FE 250, de eerste 250cc viertakt in de historie van Husaberg. Een lichtgewicht maar toch krachtig motorblok en injectie worden speciaal genoemd door de fabrikant. De FE 350 maakt z’n rentree en vervangt de FE 390. Volgens Husaberg heeft de nieuwe FE 350 de prestaties van een 450 maar voelt ‘ie aan als een 250. En dan uw aandacht voor de FE 501. Husaberg’s meest succesvolle enduro is terug. Kernwoorden zijn heel veel vermogen en toch nog enigszins tembaar. Klinkt goed!

De TE 250, inderdaad een tweetakt, heeft een gebruiksvriendelijker vermogen gekregen dankzij een instelbare powervalve en verschillende mappings. De TE 250 wordt leverbaar met een zesbak, een nieuw frame en een elektrische starter. De TE 300 heeft een nieuw frame gekregen. Daarnaast nam het vermogen (nog) meer toe.

De hele 2013 Husaberg line-up is voorzien van een nieuw frame, een nieuwe achterbrug en nieuw bodywork. Daarnaast hebben alle modellen de nieuwe WP-vering.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen