Film > Nieuwe Husaberg’s

Husaberg heeft er zin in en dat maakt ook ons enthousiast! Vol trots meldt het merk, tegenwoordig horend bij KTM, dat in 2013 in elke wedstrijdklasse een Husaberg twee- én viertakt te koop is. Een bijzonder gegeven want de tweetakt wordt met uitsterven bedreigd. Een kort overzicht van wat nieuw en wat anders is.

De nieuwkomer bij de viertaktmodellen luistert naar de naam FE 250, de eerste 250cc viertakt in de historie van Husaberg. Een lichtgewicht maar toch krachtig motorblok en injectie worden speciaal genoemd door de fabrikant. De FE 350 maakt z’n rentree en vervangt de FE 390. Volgens Husaberg heeft de nieuwe FE 350 de prestaties van een 450 maar voelt ‘ie aan als een 250. En dan uw aandacht voor de FE 501. Husaberg’s meest succesvolle enduro is terug. Kernwoorden zijn heel veel vermogen en toch nog enigszins tembaar. Klinkt goed!

De TE 250, inderdaad een tweetakt, heeft een gebruiksvriendelijker vermogen gekregen dankzij een instelbare powervalve en verschillende mappings. De TE 250 wordt leverbaar met een zesbak, een nieuw frame en een elektrische starter. De TE 300 heeft een nieuw frame gekregen. Daarnaast nam het vermogen (nog) meer toe.

De hele 2013 Husaberg line-up is voorzien van een nieuw frame, een nieuwe achterbrug en nieuw bodywork. Daarnaast hebben alle modellen de nieuwe WP-vering.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?

De aftrap van het offroad seizoen komt er weer aan. Het KTM-noppenweekend staat gepland voor 3 en 4 september op Circuit De Landsard.