vrijdag 29 maart 2024

Film > Wheelie met 270 kilometer per uur!

En het is nog een Nederlander ook. Met deze run haalde Egbert van Popta de winst binnen met zijn turbogeblazen GSX-R 1100 op de World Wheelie Competition in Elvington, Engeland. En het is niet zomaar een lullig wedstrijdje, net als voor de recordpogingen op Bonneville wordt hier door sommige deelnemers een vol jaar aan voorbereiding in geïnvesteerd.

Dat valt ook terug te zien aan wat er aan de start verschijnt, van GSX-R1000, Hayabusa’s, ZX-12R tot een nieuw geprepareerde S1000RR, het kan niet gek genoeg. Tussen al dat geweld was het Egbert die zijn oude oliekoeler met een snelheid van 272,5 km/h over een volle kilometer hoog hield. Daarmee is Van Popta ook een van de weinige mensen die sneller is dan de wereldbefaamde Ghostrider. Respect. Diep respect Egbert!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen