Film > Wheelie met 270 kilometer per uur!

En het is nog een Nederlander ook. Met deze run haalde Egbert van Popta de winst binnen met zijn turbogeblazen GSX-R 1100 op de World Wheelie Competition in Elvington, Engeland. En het is niet zomaar een lullig wedstrijdje, net als voor de recordpogingen op Bonneville wordt hier door sommige deelnemers een vol jaar aan voorbereiding in geïnvesteerd.

Dat valt ook terug te zien aan wat er aan de start verschijnt, van GSX-R1000, Hayabusa’s, ZX-12R tot een nieuw geprepareerde S1000RR, het kan niet gek genoeg. Tussen al dat geweld was het Egbert die zijn oude oliekoeler met een snelheid van 272,5 km/h over een volle kilometer hoog hield. Daarmee is Van Popta ook een van de weinige mensen die sneller is dan de wereldbefaamde Ghostrider. Respect. Diep respect Egbert!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.