vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film > Wheelie met 270 kilometer per uur!

En het is nog een Nederlander ook. Met deze run haalde Egbert van Popta de winst binnen met zijn turbogeblazen GSX-R 1100 op de World Wheelie Competition in Elvington, Engeland. En het is niet zomaar een lullig wedstrijdje, net als voor de recordpogingen op Bonneville wordt hier door sommige deelnemers een vol jaar aan voorbereiding in geïnvesteerd.

Dat valt ook terug te zien aan wat er aan de start verschijnt, van GSX-R1000, Hayabusa’s, ZX-12R tot een nieuw geprepareerde S1000RR, het kan niet gek genoeg. Tussen al dat geweld was het Egbert die zijn oude oliekoeler met een snelheid van 272,5 km/h over een volle kilometer hoog hield. Daarmee is Van Popta ook een van de weinige mensen die sneller is dan de wereldbefaamde Ghostrider. Respect. Diep respect Egbert!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen