maandag 29 mei 2023

Foto’s en route van de warmste KouwePotenTocht ooit!

Tekst Jane Duursma Fotografie Made by Jane Photography

Een uitverkochte tocht met temperaturen boven de 20 °C. Maar liefst 360 motorrijders genoten van de laatste Motor.NL-rit van het jaar.

Grenspalen. Tussen Weert en Bergen op Zoom was langs de Belgische grens een route uitgestippeld van 267 km. Start bij de Schuttershoeve, waar hete koffie en flinke stukken vlaai al vroeg werden uitgeserveerd aan de eerste motorrijders. Al snel stond het grote parkeerveld vol met motorfietsen van alle merken. Kortom: een gezellige boel.

De route – uitgezet door Bert Borger – voerde de meute over prachtige wegen en door dito natuur. Onderweg natuurlijk uitkijken naar de grenspalen, die soms verrekte goed verdekt in het landschap stonden opgesteld. En de wegen zelf? Formaat heel smal, type binnendoor dat je normaal gesproken niet snel vindt!

De lunchlocatie – Klooster Nieuwkerk in Goirle – was de perfecte plek om de rommelende maag tot stilte te manen met knapperige, luxebroodjes. Maar voor het zover was, toch even schrikken: Klooster Nieuwkerk was alleen toegankelijk via een zandpad! Dat was gelukkig hard en kurkdroog.

Bedankt allen!

Na de finish – ’t Appeltje in Bergen op Zoom – wist een van de toerrijders te vertellen dat-ie in totaal 29 keer de grens was gepasseerd. Vooral in de omgeving Baarle-Nassau, met al die puzzelstukjes België en Nederland, schoot het aantal grensovergangen snel omhoog. Overigens was het bij ’t Appeltje op die warme zaterdagmiddag wel even schakelen. Het warme weer had niet alleen motorrijders naar de bossen gelokt. Daardoor stonden de parkeerplaatsen mudvol. Omdat de eerste toerrijders al om 15 uur klaar waren met de rit was er altijd wel een plekje te vinden. De beloning na een lange dag toeren? Spareribs, kipsaté en vegaburgers. Maar veel belangrijker na zo’n dag heerlijk rijden: heel veel blije gezichten!

Wij hebben vooral van jullie aanwezigheid genoten. Het motiveert ons buitengewoon en zijn blij dat wij deze ritten mogen organiseren. Wij gaan er vanuit dat de tochten van 2023 net zo geslaagd zullen zijn als de KouwePotenTocht van 2022.

Bekijk hier het volledige fotoalbum van de KouwePotenTocht

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

3 Reacties

 1. Het was een leuke dag, mooie routes, alleen jammer dat de kroketten bij de lunch snel op waren

 2. Wat een geweldig evenement hebben jullie nee gezet, los van het perfecte motorweer waren alle andere facetten tot in de puntjes geregeld. Wij hebben met onze BMW Cruiser Owner Group hier en daar wat aan de route gesleuteld om onderweg contact te kunnen maken met onze Belgische leden.
  Dat werd nu natuurlijk een bijna op een presenteer blaadje door jullie Bert Borger aangeboden, hartelijk dank daarvoor.
  Het was gezellig op alle locaties en de catering was top verzorgt, we geven jullie allemaal een dikke 9.
  Tot een volgende keer,
  Peter Olsthoorn

  • 👍👊 idd een super evenement. Tuurlijk zat het weer mee, maar ik denk altijd maar zo, je krijgt het weer dat je verdient!!!

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image