donderdag 28 maart 2024

Royal Enfield Continental GT-R 650 Caféracer gespot!

Royal Enfield is niet van plan pas op de plaats te maken. Het klassiek ogende merk uit India heeft het tij mee. De modellen worden goed ontvangen en de roep om een café racer-versie voor op de straat als de Royal Enfield Continental GT-racer – zie foto boven – wordt sterker en sterker. En die roep wordt wellicht beantwoord, want er is een Royal Enfield Continental GT-R 650 op de weg gespot.

Het ziet er naar uit dat de motor zich binnenkort zal aansluiten bij een spannende reeks nieuwe modellen in het Royal Enfield-gamma, waarbij hij zich in de komende maanden zal aansluiten bij de nieuwe Hunter 350, Meteor 350, Scram 411 en de komende Shotgun 650.

Uiteraard is de GT-R 650 een iets meer racy versie van de huidige Interceptor 650, met clip-ons en een mooie caféracer-tophalfkuip die tot net onder het niveau van de brandstoftank reikt. Afgezien van de stylingaanpassingen lijkt de nieuwe machine ook een lichte verbetering van de specificaties te krijgen. De testmotor op de originele foto’s toont een verstelbare achtervering, met stelschroeven aan de achterkant van de piggyback-schokdempers. De standaard Interceptor en Continental GT hebben beide niet-verstelbare achterschokdempers. En als de achterkant verstelbaar is, is het logisch dat de voorkant ook verstelbaar is. Dat gezegd hebbende, zouden de hoger gespecificeerde schokdempers gewoon gemonteerd kunnen zijn om de testrijders in staat te stellen de juiste instellingen te kiezen voor de nieuwe machine. Het kan ook een optie zijn die Royal Enfield straks in de catalogus heeft staan.

Deze kit voor de RE Interceptor wordt aangeboden door MK Designs India.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen