maandag 24 juni 2024

Gaan we in 2020 de eerste BMW M-modellen zien?

In het autowereldje staan de M-modellen bij BMW al lange tijd voor sportiviteit. Een 3-serie met sportief onderstel? Dat is een M3. Maar, in het motorwereldje van BMW heeft de M nog nooit zijn intrede gedaan. De Duitsers voerden daar de HP-benaming, met ‘High Performance’ als onderliggende betekenis.

Tot vorig jaar: bij de 2019 S1000RR (test) was een M-pakket beschikbaar en op het zadel verscheen het M-logo voor het eerst op een BMW-tweewieler. Opzich geen vreemde keuze, om het wereldwijd beroemde M-logo voor beide voertuigen te gaan gebruiken.

Maar, het was meer dan een marketing-keuze. BMW Motorrad is vorig jaar ook echt onderdeel geworden van de M-divisie. In de wandelgangen doet de komst van BMW M-modellen nu al een tijdje de ronde. In een interview met MOTO73 ontkracht Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad Nederland, dit absoluut niet:

“De toevoeging van BMW Motorrad bij de M-divisie is niet zomaar iets organisatorisch, dat heeft echt met ontwikkeling te maken. Dat maakt het zeker niet ondenkbaar dat we de komende tijd met echte M-modellen gaan komen.”

Één en één is twee, toch? Zeker gezien BMW eind 2019 al de volgende modelnamen registreerde: M1000XR, M1000RR en M1300GS. Wij verwachten dat BMW eind 2020 minstens één van die M-modellen zal onthullen op de Eicma-motorbeurs. En als we mogen kiezen? Doe dan maar die M1300GS!

Het interview met Tom Crooijmans verschijnt eind deze week in MOTO73.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen