Gamma Racing Day trekt 92.000 bezoekers

Dit weekend vond er op het TT Circuit Assen de Gamma Racing Day editie 2016 plaatst. Dit is volgens de organisatie het grootste gecombineerde auto- en motorevenement van Europa. Het evenement dat tegen zijn naam in niet één, maar twee dagen duurt, trok in totaal 92.000 bezoekers.

Wat viel er dan allemaal te zien? MotoGP-coureur Dani Pedrosa met zijn Honda RC213V bijvoorbeeld. Of Formule 1-wereldkampioen Mika Häkkinen in een AMG Mercedes. Daarnaast nog tweevoudig Dakar-winnaar Gerard de Rooy met zijn Iveco Rallytruck. Naast de demonstraties van deze mannen werd er ook serieus geracet. Zoals in de Superkarts en de R6 Cup. Daarnaast werd veel verwacht van het zijspanduo Bennie Streuer en Geert Koers. Alleen maakten de regerende wereldkampioenen in deze klasse de verwachtingen dit keer niet geheel waar. Waar zij vorig jaar nog wonnen in Assen, pakten zij dit jaar ‘slechts’ een vierde plek. 

video: RTVDrenthe

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.