donderdag 28 maart 2024

Gamma Racing Day trekt 92.000 bezoekers

Dit weekend vond er op het TT Circuit Assen de Gamma Racing Day editie 2016 plaatst. Dit is volgens de organisatie het grootste gecombineerde auto- en motorevenement van Europa. Het evenement dat tegen zijn naam in niet één, maar twee dagen duurt, trok in totaal 92.000 bezoekers.

Wat viel er dan allemaal te zien? MotoGP-coureur Dani Pedrosa met zijn Honda RC213V bijvoorbeeld. Of Formule 1-wereldkampioen Mika Häkkinen in een AMG Mercedes. Daarnaast nog tweevoudig Dakar-winnaar Gerard de Rooy met zijn Iveco Rallytruck. Naast de demonstraties van deze mannen werd er ook serieus geracet. Zoals in de Superkarts en de R6 Cup. Daarnaast werd veel verwacht van het zijspanduo Bennie Streuer en Geert Koers. Alleen maakten de regerende wereldkampioenen in deze klasse de verwachtingen dit keer niet geheel waar. Waar zij vorig jaar nog wonnen in Assen, pakten zij dit jaar ‘slechts’ een vierde plek. 

video: RTVDrenthe

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen