Meer geslaagden, meer verkochte motoren.

Het gaat goed met de motorbranche! En dat durven we hardop te zeggen na het zien van de cijfers die de BOVAG vandaag bekend maakte. 

Lichtpuntje 1 is dat de motorverkoop volgens RAI Vereniging, BOVAG en databureau RDC met 687 verkochte motoren in januari enorm in de lift zit. Dat aantal is het hoogst is sinds januari van 2009, aan het begin van de economische crisis dus. Toentertijd was januari goed voor 993 stuks. Tegenwoordig vindt vooral de retro-motorfiets gretig aftrek, en daarnaast is de occasion ouder dan 15 jaar ook enorm in trek.

Het volgende lichtpuntje komt van het CBR, want afgelopen jaar haalde 15,4 procent meer Nederlanders een A’tje op hun rijbewijs dan het jaar er voor. Nominaal waren het 22.283 mensen die zich vanaf dit jaar motorrijder mogen noemen. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.