dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Meer geslaagden, meer verkochte motoren.

Het gaat goed met de motorbranche! En dat durven we hardop te zeggen na het zien van de cijfers die de BOVAG vandaag bekend maakte. 

Lichtpuntje 1 is dat de motorverkoop volgens RAI Vereniging, BOVAG en databureau RDC met 687 verkochte motoren in januari enorm in de lift zit. Dat aantal is het hoogst is sinds januari van 2009, aan het begin van de economische crisis dus. Toentertijd was januari goed voor 993 stuks. Tegenwoordig vindt vooral de retro-motorfiets gretig aftrek, en daarnaast is de occasion ouder dan 15 jaar ook enorm in trek.

Het volgende lichtpuntje komt van het CBR, want afgelopen jaar haalde 15,4 procent meer Nederlanders een A’tje op hun rijbewijs dan het jaar er voor. Nominaal waren het 22.283 mensen die zich vanaf dit jaar motorrijder mogen noemen. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen