vrijdag 27 januari 2023

‘Geen APK-keuring voor motoren’

Er moet geen verplichte APK-keuring komen voor motoren. Dat vinden niet alleen wij maar ook Wim van de Camp. De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan voor de invoering van APK- keuringen voor motoren. Op dit moment is deze APK-keuring niet verplicht.

"Dit moet zo blijven" vindt Wim van de Camp, zelf ook een motorliefhebber. "De APK-plicht brengt niet alleen hoge kosten met zich mee voor motorrijders, ook de administratieve rompslomp zal veel kosten met zich meebrengen. Wie gaat dat betalen?"

Daarnaast stelt Van de Camp dat de kosten niet opwegen tegen het resultaat. Motorrijders zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun motor, maar 0,01% van de ongelukken wordt veroorzaakt door technische problemen aan een motor. "De EU kan zich beter beperken tot de hoofdzaken, zoals de eurocrisis".

Afgelopen zaterdag bracht Wim van de Camp zijn standpunt ten gehore tijdens een protestrit van Motorrijders Actie Groep. Aan deze protestrit van 18 kilometer deden zo’n 4500 motorrijders mee.

Foto: wimvandecamp.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen