‘Geen APK-keuring voor motoren’

Er moet geen verplichte APK-keuring komen voor motoren. Dat vinden niet alleen wij maar ook Wim van de Camp. De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan voor de invoering van APK- keuringen voor motoren. Op dit moment is deze APK-keuring niet verplicht.

"Dit moet zo blijven" vindt Wim van de Camp, zelf ook een motorliefhebber. "De APK-plicht brengt niet alleen hoge kosten met zich mee voor motorrijders, ook de administratieve rompslomp zal veel kosten met zich meebrengen. Wie gaat dat betalen?"

Daarnaast stelt Van de Camp dat de kosten niet opwegen tegen het resultaat. Motorrijders zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun motor, maar 0,01% van de ongelukken wordt veroorzaakt door technische problemen aan een motor. "De EU kan zich beter beperken tot de hoofdzaken, zoals de eurocrisis".

Afgelopen zaterdag bracht Wim van de Camp zijn standpunt ten gehore tijdens een protestrit van Motorrijders Actie Groep. Aan deze protestrit van 18 kilometer deden zo’n 4500 motorrijders mee.

Foto: wimvandecamp.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.