Gelekt beeld toont de KTM RC 390

Een nieuw ‘gelekt’ beeld toont ons wat we, zeer waarschijnlijk, de ‘definitieve’ KTM RC 390 zouden kunnen noemen. Reeds gekleed in oranje, bevestigt veel van de geruchten die reeds zijn uitgelekt in de afgelopen maanden.

De nieuwe KTM RC 390, die vorige zomer voor het eerst werd getest, is onlangs gespot in wat nu zijn definitieve vorm zou moeten zijn.
Bij nadere beschouwing lijken de vele updates die al eerder werden opgemerkt voor het grootste deel bevestigd: de voorkant verliest bijvoorbeeld de dubbele koplampen van het oude model, deze worden vervangen door een enkele LED-koplamp, bijgestaan door dagrijverlichting, ook LED, waarin de richtingaanwijzers zijn geïntegreerd. Hetzelfde geldt voor de kuip, opnieuw ontworpen en gekenmerkt door een scherpere lijn, en voor de vorm van de tank, anders gevormd om de beschikbare ruimte voor de benen van de rijders te verbeteren.

Exclusieve KTM SuperDuke 1290 RR: slechts 500 stuks

Techniek

Op technisch vlak zijn er geruchten over nog belangrijkere updates, die zowel het chassis, van het frame tot de ophanging, als de mechanica zullen betreffen, met de komst van een nieuwe ECU-regeleenheid. De nieuwe RC 390 is ontstaan uit een 390 Duke en zal worden aangedreven door een eigen motor, die al Euro 5 is en 44 pk en 35 Nm koppel kan leveren.

Het valt nog te bezien wanneer de KTM RC 390 wordt gepresenteerd. Zoals te zien op de afbeelding, met veel oranje kuip in plaats van zwart, zou een “vroege” komst kunnen suggereren, hoewel er nog niets officieel is. Als we van de meest waarschijnlijke scenario blijven uitgaan, zouden we hem op de EICMA 2021 kunnen zien staan, klaar om vanaf 2022 bij de KTM-dealers te arriveren. Het grote wachten is begonnen…

KTM RC 390

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?