Benelli-museum heropent zijn deuren voor het publiek

Toen COVID-19 in maart 2020 door de autoriteiten tot een wereldwijde pandemie werd uitgeroepen, gingen de motorfabrieken en dealers onmiddellijk dicht. Terwijl velen zich concentreerden op de gevolgen voor de industrie, sloten ook de meeste motormusea hun deuren. Dat weerhield sommige fabrikanten er niet van om slimme digitale oplossingen te vinden tijdens de lockdowns, zoals Benelli deed met een virtueel bezoek aan het museum.

Nu in Italië de vaccinaties op gang zijn gekomen en de plaatselijke autoriteiten de beperkingen hebben versoepeld, openen de motormusea hun deuren weer voor motorliefhebbers. Een van die fabrikanten is Benelli, het museum in Pesaro zal zijn gasten weer verwelkomen vanaf 29 mei 2021.

Vanuit je luie stoel door het Ducati Museum

“We zijn erg blij dat we eindelijk de deuren van het Officine Benelli Museum weer kunnen openen,” aldus Paolo Marchinelli, voorzitter van het Benelli Historical Register. “We kijken ernaar uit om alle bezoekers te verwelkomen.”

Voorlopig moeten museumpersoneel en bezoekers wel gezichtsmaskers dragen en hun handen ontsmetten bij binnenkomst. Dat is natuurlijk een kleine prijs voor het plezier van een dagje in het museum.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?