dinsdag 23 juli 2024

Gelekte patentafbeeldingen onthullen design elektrische Royal Enfield

Royal Enfield werkt aan zijn eerste elektrische motorfiets, waarvan het ontwerp recentelijk is gelekt via patentafbeeldingen. De afbeeldingen tonen een bobber-achtige stijl met enkele opvallende designkenmerken.

Het chassis heeft een uniek ontwerp waarbij het hoofdframe over de brandstoftank loopt. Girdervorken aan de voorkant zijn een ander onderscheidend element. Motor en accu zijn ondergebracht in één enkele structuur, zonder zichtbare aparte elektrische motor. De aandrijving gaat via een riem naar het achterwiel.

CFMoto: motorgordelconcept voor verhoogde veiligheid

De fiets lijkt te zijn uitgerust met smalle banden, waarschijnlijk om gewicht en rolweerstand te verminderen voor maximaal bereik. Schijfremmen voor en achter maken deel uit van het pakket. De achterbrug is vermoedelijk van gegoten aluminium en er lijkt een monoshock achtervering te worden gebruikt.

Andere designelementen zoals de ronde koplamp, knipperlichten, spiegels en cockpit ogen typisch Royal Enfield. Met de indiening van het ontwerppatent lijkt de wereldwijde introductie van Royal Enfield’s eerste elektrische motorfiets, gebaseerd op het L-platform, niet meer veraf. Als alles volgens plan verloopt, zou de e-bike ergens in 2025 op de markt kunnen komen.

Op de foto bovenaan zie je de Photon Electric, een eerder studiemodel. Die lijkt wel verdraaid veel op de render die Royal Enfield met het patent meestuurde.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen