zaterdag 22 juni 2024

Gelimiteerde 2022 KTM 450 Rally Factory Replica onthuld

Voor wie verder en sneller wil rijden in de meest barre omstandigheden, heb je hier een motorfiets die dat mogelijk maakt, KTM heeft de 2022 KTM 450 Rally Factory Replica aangekondigd.

Die ondeugende Oostenrijkse avonturiers hebben zojuist het doek van de begerenswaardige KTM 450 Rally Factory Replica getrokken. De motorfiets is ontworpen en gebouwd op basis van feedback van KTM’s Dakar-rijders, wat betekent dat hij klaar is om de zwaarste beklimmingen en de hoogste duinen aan te pakken!

In zijn 2022-versie is de KTM 450 Rally Factory Replica uit het krat klaar voor elke offroad-motorrally. De motorfiets is opgebouwd rond een krachtige, in de wedstrijdsport beproefde en uiterst betrouwbare 450cc-SOHC-brandstofinjectiemotor, die is gekoppeld aan een wedstrijdchassis met volgens KTM perfecte flex-karakteristieken.

Zoals van KTM verwacht mag worden, hebben ze alles in de strijd gegooid voor deze in beperkte oplage gebouwde motorfiets, die is ontwikkeld op basis van data uit de zwaarste motorcompetities ter wereld.

De vering wordt verzorgd door WP, met XACT PRO gesloten cartridgevorken met hightech Cone Valve-technologie. Het 2022-model is ook uitgerust met een Pankl Racing Systems-versnellingsbak, met een meer lineaire versnelling en dezelfde overbrengingsverhoudingen als die van de Red Bull KTM Factory Racing-machines.

Er komen slechts 80 van deze exclusieve machines beschikbaar voor 2022, voor een vast prijskaartje van €25.900 (plus BTW & verzendkosten). Ze zijn vanaf september 2021 beschikbaar. Er is ook een service- en supportpakket beschikbaar voor een beperkt aantal rijders die aan de komende Dakar Rally deelnemen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen