maandag 15 juli 2024

Garrett Gerloff vervangt geblesseerde Morbidelli op TT Assen

Garrett Gerloff van het GRT Yamaha WorldSBK Team maakt dit weekend op TT Circuit Assen zijn debuut in de MotoGP. Hij zal voor het Petronas Yamaha Sepang Racing Team aan de Nederlandse TT deelnemen als vervanger van de geblesseerde Franco Morbidelli.

Omdat Morbidelli dinsdag tijdens de training een knieblessure opliep, werd Gerloff opgeroepen voor de Nederlandse ronde. De Amerikaan krijgt zo een nieuwe kans om op de Yamaha YZR-M1 te rijden, nadat hij vorig jaar tijdens de Europese GP-trainingen in Valencia inviel voor Valentino Rossi van het Monster Energy Yamaha MotoGP Team.

Gerloff in gesprek met Rossi toen hij in Valencia voor de Italiaan inviel.

De Texaan heeft tot nu toe indruk gemaakt in het FIM Superbike wereldkampioenschap en staat momenteel zesde in de tussenstand, terwijl hij in de eerste drie rondes constant aan de leiding reed.

De waanzinnige evolutie in rondetijden op het TT Circuit van Assen

Toprak Razgatlıoğlu van Pata Yamaha with Brixx WorldSBK was ook in de running om Morbidelli in Assen te vervangen, maar hij wees die kans af om zich te concentreren op zijn hoofddoel in 2021: strijden om de titel in het FIM Superbike World Championship. De Turkse coureur staat momenteel tweede in de tussenstand en staat slechts 20 punten los van de eerste plaats. De volgende ronde is op Donington Park van 2-4 juli.

Na het winnen van twee MotoAmerica Supersport kampioenschapstitels in 2016 en 2017, bevestigde Gerloff verder zijn potentieel met een derde plaats in het 2019 MotoAmerica Superbike kampioenschap. De 25-jarige Garrett Gerloff werd opgenomen in het GRT Yamaha-team in WorldSBK, waar hij podiums scoorde in Barcelona en Estoril.

Hij maakte indruk tijdens zijn MotoGP-trainingen in Valencia en verdiende nog een jaar in WorldSBK, ditmaal op de nieuwste spec Yamaha R1-motor. Gerloff heeft al weer een podium aan zijn palmares toegevoegd en toont ook in 2021 nog steeds het potentieel om races te winnen.

Garrett Gerloff

‘Ik ben niet iemand die wegloopt voor een uitdaging, dus ik ben klaar om naar het circuit te gaan. Het wordt een nieuw circuit voor mij, ik probeer graag nieuwe circuits uit, het ziet er leuk, snel en vloeiend uit. Dat past echt bij mijn rijstijl. Ik kijk er naar uit om weer op de Yamaha M1 te springen en het gas te geven. We zullen zien hoe het loopt, maar ik voel me goed en ik wil Yamaha en het team bedanken dat ze aan me gedacht hebben. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga mijn uiterste best doen!’

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen