Gelukkig weer nieuws over Bimota

De laatste tijd was Bimota regelmatig in het nieuws vanwege een vage overname, maar dat is inmiddels gelukkig allemaal achter de rug en dus kunnen we ons richten op nieuwe modellen. Zoals de BB3, met als kloppend hart een blok van de BMW S1000RR.  

 

Met 999cc, 193 pk bij 13.000 toeren per minuut en een maximaal koppel van 112 Nm bij 9750 toeren is duidelijk dat de Bimota-ingenieurs geen wijzigingen hebben doorgevoerd aan het Duitse Superbike-blok. Wat goed is, is goed… Het gewicht van de BB3 is met 178 kilo wel heel typisch Bimota en dat kan ook gezegd worden van het frame. 

 

Deze BB3 is volgens het persbericht van Bimota de eerste blik in de toekomst van het merk uit het Italiaanse Rimini. Wij zijn heel benieuwd of de ambitieuze woorden dit keer wel een passend vervolg krijgen.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?