vrijdag 19 april 2024

Winterscooterband van Michelin

Winterbanden, in de autowereld al heel normaal, bij de scooters nog in de opstartfase. Maar de eerste voorzichtige stapjes van de bandenfabrikanten zijn daar, onder andere dankzij Michelin met de City Grip Winter-scooterband.

 

De City Grip Winter is gemaakt van een bijzonder thermo-actief compound dat ook bij temperaturen onder het vriespunt zijn flexibiliteit moet behouden, aldus Michelin. De lamellen in het loopvlak functioneren daarbij als een soort van klauwen, die de grip proberen te verbeteren.

 

Verder bestaat het loopvlak uit een groot aantal groeven en inkepingen om het water vanuit het midden van de band af te voeren naar de buitenzijden. Het gaat hier om tien procent meer groeven dan de City Grip.

 

Verkrijgbare maten

– 3.50 – 10

– 120/70 – 12

– 120/80 – 14

– 130/70 – 12

– 140/60 – 14

– 140/70 – 14

– 150/70 – 13

 

De prijsstelling is helaas nog niet bekend. Meer informatie is te vinden op www.michelin.nl/motoren/scooterbanden.

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen