Winterscooterband van Michelin

Winterbanden, in de autowereld al heel normaal, bij de scooters nog in de opstartfase. Maar de eerste voorzichtige stapjes van de bandenfabrikanten zijn daar, onder andere dankzij Michelin met de City Grip Winter-scooterband.

 

De City Grip Winter is gemaakt van een bijzonder thermo-actief compound dat ook bij temperaturen onder het vriespunt zijn flexibiliteit moet behouden, aldus Michelin. De lamellen in het loopvlak functioneren daarbij als een soort van klauwen, die de grip proberen te verbeteren.

 

Verder bestaat het loopvlak uit een groot aantal groeven en inkepingen om het water vanuit het midden van de band af te voeren naar de buitenzijden. Het gaat hier om tien procent meer groeven dan de City Grip.

 

Verkrijgbare maten

– 3.50 – 10

– 120/70 – 12

– 120/80 – 14

– 130/70 – 12

– 140/60 – 14

– 140/70 – 14

– 150/70 – 13

 

De prijsstelling is helaas nog niet bekend. Meer informatie is te vinden op www.michelin.nl/motoren/scooterbanden.

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.