vrijdag 8 december 2023

Gemeente geraakt door uitspraak

De gemeente Stichtse Vecht is ‘geraakt’ door de uitspraak van de Utrechtse rechtbank, die de gemeente gisteren veroordeelde voor een motorongeluk met dodelijke afloop. Het college van B&W laat het volgende weten in een verklaring. “De uitspraak dood door schuld heeft ons enorm geraakt”, aldus het college van B&W.

“Wij hebben altijd naar beste vermogen invulling willen geven aan het wegbeheer. De uitspraak van de rechter is een meer dan belangrijke aansporing om dit te blijven doen. Wij hebben lessen getrokken uit de gebeurtenissen. Wij willen er alles aan doen om onze inwoners en weggebruikers het vertrouwen terug te geven dat wij onze taak als wegbeheerder goed uitvoeren en de veiligheid optimaal kunnen bevorderen.”

“Met het vonnis van de rechtbank is er nu een oordeel uitgesproken over de feiten en omstandigheden rond dit ongeval. De kern blijft dat er een tragisch ongeval heeft plaatsgevonden, waarbij twee vrouwen zijn omgekomen. De afsluiting van deze lange juridische procedure doet op geen enkele manier recht aan het verlies van de levens van de slachtoffers en aan het leed van de nabestaanden. Mede gelet daarop aanvaarden wij de uitspraak en hebben wij besloten geen hoger beroep in te stellen tegen het vonnis.”

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zet echter vraagtekens bij het feit dat gemeenten kunnen worden vervolgd voor dit soort zaken, aldus De Telegraaf. De krant weet zelfs te melden dat de uitspraak niet overeenkomt met een eerder oordeel van de Hoge Raad.

Later vast meer hierover.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen