Gemeente geraakt door uitspraak

De gemeente Stichtse Vecht is ‘geraakt’ door de uitspraak van de Utrechtse rechtbank, die de gemeente gisteren veroordeelde voor een motorongeluk met dodelijke afloop. Het college van B&W laat het volgende weten in een verklaring. “De uitspraak dood door schuld heeft ons enorm geraakt”, aldus het college van B&W.

“Wij hebben altijd naar beste vermogen invulling willen geven aan het wegbeheer. De uitspraak van de rechter is een meer dan belangrijke aansporing om dit te blijven doen. Wij hebben lessen getrokken uit de gebeurtenissen. Wij willen er alles aan doen om onze inwoners en weggebruikers het vertrouwen terug te geven dat wij onze taak als wegbeheerder goed uitvoeren en de veiligheid optimaal kunnen bevorderen.”

“Met het vonnis van de rechtbank is er nu een oordeel uitgesproken over de feiten en omstandigheden rond dit ongeval. De kern blijft dat er een tragisch ongeval heeft plaatsgevonden, waarbij twee vrouwen zijn omgekomen. De afsluiting van deze lange juridische procedure doet op geen enkele manier recht aan het verlies van de levens van de slachtoffers en aan het leed van de nabestaanden. Mede gelet daarop aanvaarden wij de uitspraak en hebben wij besloten geen hoger beroep in te stellen tegen het vonnis.”

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zet echter vraagtekens bij het feit dat gemeenten kunnen worden vervolgd voor dit soort zaken, aldus De Telegraaf. De krant weet zelfs te melden dat de uitspraak niet overeenkomt met een eerder oordeel van de Hoge Raad.

Later vast meer hierover.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.