Gemeente Leiden kiest voor GOVECS

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De Gemeente Leiden heeft vandaag de sleutels gekregen van 20 fonkelnieuwe, elektrische GOVECS-scooters. Ze zullen in de gemeentelijke garage onder andere de plaats innemen van huidige vervoersmiddelen die nog op fossiele brandstoffen rijden. Dit in het kader van vergrote aandacht van de gemeente voor duurzaam en milieubewuste mobiliteit. De GOVECS-scooter is drie jaar achtereen gekozen tot ‘European E-scooter of the Year’.

De gemeente Leiden is trots te kunnen laten zien dat er belangrijke stappen worden gezet op het gebied van duurzaamheid en luchtkwaliteit door voor bepaalde gebieden over te stappen op puur elektrische scooters. Deze zullen een flink aantal oude auto’s vervangen. Frank de Wit, Wethouder Duurzaamheid, heeft de sleutels in ontvangst genomen en ze direct doorgegeven aan de gebruikers. De GOVECS-scooters zullen worden ingezet voor handhaving en toezicht. Tevens zijn enkele scooters gereserveerd voor gemeentepersoneel wanneer zij op stap moeten.

Een goede luchtkwaliteit draagt bij aan een betere gezondheid
De gemeente Leiden hanteert een Luchtkwaliteitsplan waarin verschillende maatregelen zijn opgenomen ter verbetering van de luchtkwaliteit. Omdat verkeer de belangrijkste bron van luchtverontreiniging is, stimuleert Leiden elektrisch vervoer en fietsgebruik om minder uitstoot van stikstofdioxide en fijnstof te realiseren.

Het gemeentelijk wagenpark en dat van DZB Leiden is grondig onder de loep genomen. Waar het kon, zijn bestelwagens en scooters die nog op fossiele brandstoffen reden, vervangen voor duurzamere alternatieven. Medewerkers van Stedelijk Beheer, Handhaving en DZB pakken vanaf nu dus steeds vaker elektrische voertuigen, óf de fiets. Bij het gebruik van de fiets is er natuurlijk een dubbel positief effect: geen uitstoot èn meer beweging. Naast bij het wagenpark zijn er op verschillende plekken, zoals op industrieterrein Roomburg, laadpalen neergezet. Zonnepanelen op de daken van twee vestigingen zorgen verder voor de complete stroomvoorziening van de nieuwe elektrische vloot.

Levering
De aanschaf van de scooters is tot stand gekomen na diverse testen en evaluaties, waaruit naar voren kwam dat de GOVECS-scooters volledig voldeden aan de door de gemeente gestelde eisen. De elektrische scooters werden geleverd door GOVECS-dealer Helmstadt uit Amsterdam die inmiddels een grote ervaring heeft opgebouwd met het leveren van elektrische scooters aan gemeentes en gemeentelijke instellingen.

Michael Mica, directeur van Helmstadt: “Ons bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in het met elektrische scooters verzorgen van duurzame mobiliteit voor in het bijzonder overheidsinstellingen. En wij mogen inmiddels diverse gemeentes tot onze klanten rekenen. De scooters worden veelal ingezet door politie en stadswachten, en als poolscooters gebruikt zoals in Leiden.”

Elektrische GOVECS-scooter dé oplossing voor verbetering luchtkwaliteit in steden
Een wetenschappelijk onderzoek door het wetenschappelijk tijdschrift Nature onderstreept de noodzaak om het gebruik van elektrische scooters in binnenstedelijke gebieden aanzienlijk te bevorderen. GOVECS, de Europese producent van geavanceerde elektrische scooters, biedt een breed programma van elektrische scooters voor zowel privé-vervoer als zakelijk transport, en in 25km en 45km versies.

Robert van de Nadort, Directeur van GOVECS-importeur RR Mobility: “Belangrijk is de zero-uitstoot van de krachtige en efficiënte elektromotor die zorgt voor een reikwijdte tot maximaal 150 kilometer op een enkele lading. Ook biedt GOVECS scooters met een verwisselbare accu. Elektrische scooters bieden de ultieme oplossing als schoon vervoersmiddel voor zowel goederen als personen. CO2 neutraal tijdens het gebruik, en als er gebruik wordt gemaakt van groene stroom, zelfs 100% schoon. Wij zien dan ook steeds meer overheidsdiensten in diverse grote steden, zorginstellingen en grote organisaties – letterlijk – overstappen op onze elektrische scooters.”

GOVECS
De Europese elektrische scooters van GOVECS zijn van ongekende klasse. Doormiddel van een standaard 220V stopcontact kan er gemakkelijk overal worden geladen. De mogelijkheden zijn daardoor nagenoeg onbeperkt. Hierdoor, en door de geavanceerde technologie, is GOVECS al 3 jaar op rij verkozen tot “European E-scooter of the Year”.
GOVECS produceert en ontwikkelt elektrische scooters, die vanaf nul voor de elektromobiliteit ontwikkeld werden. De productportfolio bestaat uit acht  verschillende scooter modellen met twee productlijnen die zowel particulier als professioneel gebruikt kunnen worden. Bij de assemblage worden enkel hoogwaardige componenten gebruikt, die voor 85% uit Europa komen.

Foto: Buro JP Witteman

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?