Gemeente verbiedt paasshow motorzaak

Het gedoe met de zogeheten outlawclubs die momenteel zoveel stof doen opwaaien met hun onderlinge schermutselingen, slaat nu ook over op de gewone motorrijder. In eerste instantie dachten we dat het onderscheid tussen deze clubs en de gemiddelde motorrijder zelfs voor een leek wel overduidelijk moest zijn, maar daarin hebben we ons schielijk vergist. Ook Jan met de motorpet krijgt een stigma opgeplakt, een zwarte balk voor de ogen en wordt met argusogen bekeken. Althans, in de gemeente Helmond is dit inmiddels het geval. Daar verbood de burgemeester een paasshow van het aldaar gevestigde DCA Motorcycles uit vrees voor verstoring van de openbare orde en de verkeersveiligheid. Eigenaar Dennis van der Velden zag enkele duizenden euro’s aan investeringen al wegspoelen en spande een kort geding aan tegen de gemeente.

De rechter oordeelde dat het verbod onterecht was. De burgemeester weigerde een vergunning te verlenen op basis van een negatief advies van de politie, maar zonder verdere onderbouwing of motivering en dat is onvoldoende om een vergunning te weigeren.

Het is een zorgelijke ontwikkeling dat het imago van de motorrijder zo’n enorme knauw blijkt te krijgen door toedoen van de rivaliserende outlawclubs die welbeschouwd eigenlijk vrij weinig met motorrijden van doen hebben. Nog zorgelijker is de kortzichtigheid van een gemeente, die je eigenlijk niet eens bij de gemiddelde burger zou verwachten.

Afijn, voor nu is de zaak gesust en gaat het feestje door. Net als bij vele andere motorzaken overal in den lande, is DCA Motorcycles in Helmond aanstaande maandag 21 april geopend met een grote paasshow. Meer informatie vind je op hun website: www.dcamotorcycles.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.