13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Gemeente verbiedt paasshow motorzaak

Het gedoe met de zogeheten outlawclubs die momenteel zoveel stof doen opwaaien met hun onderlinge schermutselingen, slaat nu ook over op de gewone motorrijder. In eerste instantie dachten we dat het onderscheid tussen deze clubs en de gemiddelde motorrijder zelfs voor een leek wel overduidelijk moest zijn, maar daarin hebben we ons schielijk vergist. Ook Jan met de motorpet krijgt een stigma opgeplakt, een zwarte balk voor de ogen en wordt met argusogen bekeken. Althans, in de gemeente Helmond is dit inmiddels het geval. Daar verbood de burgemeester een paasshow van het aldaar gevestigde DCA Motorcycles uit vrees voor verstoring van de openbare orde en de verkeersveiligheid. Eigenaar Dennis van der Velden zag enkele duizenden euro’s aan investeringen al wegspoelen en spande een kort geding aan tegen de gemeente.

De rechter oordeelde dat het verbod onterecht was. De burgemeester weigerde een vergunning te verlenen op basis van een negatief advies van de politie, maar zonder verdere onderbouwing of motivering en dat is onvoldoende om een vergunning te weigeren.

Het is een zorgelijke ontwikkeling dat het imago van de motorrijder zo’n enorme knauw blijkt te krijgen door toedoen van de rivaliserende outlawclubs die welbeschouwd eigenlijk vrij weinig met motorrijden van doen hebben. Nog zorgelijker is de kortzichtigheid van een gemeente, die je eigenlijk niet eens bij de gemiddelde burger zou verwachten.

Afijn, voor nu is de zaak gesust en gaat het feestje door. Net als bij vele andere motorzaken overal in den lande, is DCA Motorcycles in Helmond aanstaande maandag 21 april geopend met een grote paasshow. Meer informatie vind je op hun website: www.dcamotorcycles.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen