Geruchten Ferrari-motorfiets berust op misverstand

Bovenstaande afbeelding uit een patentaanvraag van Ferrari heeft tot de nodige onrust geleid: Ferrari bouwt een motorfiets! En een chopper nog wel… Maar het gerucht kan (helaas?) onmiddelijk de prullenbak in, want Ferrari heeft een officieel statement naar buiten gebracht. Hierin staat dat Ferrari zeker niet aan een motorfiets werkt, maar dat de afbeelding slechts is gebruikt om de werking van een nieuw soort balansas te demonstreren.

‘Er is simpelweg geen mogelijkheid dat Ferrari een motorfiets gaat bouwen, en ook in de toekomst is daar helemaal geen ruimte voor bij Ferrari’, zo legt Jason Harris (Ferrari Northern Europe) uit aan Motorcycle News. ‘De persoon die de patentaanvraag heeft uitgewerkt, heeft er voor gekozen om de werking in een motorfiets aan te tonen, simpelweg omdat dit de meest simpele manier was om aan te tonen hoe de nieuwe balansas een voordeel heeft ten opzichte van reeds bestaande constructies.’

Eigenlijk heel logisch dus, want wat in een V2-motor werkt, kan in principe ook werken in een V8, V12 of V16. Conclusie: het gerucht kan in de prullenbak, al kunnen we altijd blijven dromen van hoe zo’n echte Ferrari-motorfiets er uit zou zien: KLIK!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.