donderdag 25 april 2024

Geruchten Ferrari-motorfiets berust op misverstand

Bovenstaande afbeelding uit een patentaanvraag van Ferrari heeft tot de nodige onrust geleid: Ferrari bouwt een motorfiets! En een chopper nog wel… Maar het gerucht kan (helaas?) onmiddelijk de prullenbak in, want Ferrari heeft een officieel statement naar buiten gebracht. Hierin staat dat Ferrari zeker niet aan een motorfiets werkt, maar dat de afbeelding slechts is gebruikt om de werking van een nieuw soort balansas te demonstreren.

‘Er is simpelweg geen mogelijkheid dat Ferrari een motorfiets gaat bouwen, en ook in de toekomst is daar helemaal geen ruimte voor bij Ferrari’, zo legt Jason Harris (Ferrari Northern Europe) uit aan Motorcycle News. ‘De persoon die de patentaanvraag heeft uitgewerkt, heeft er voor gekozen om de werking in een motorfiets aan te tonen, simpelweg omdat dit de meest simpele manier was om aan te tonen hoe de nieuwe balansas een voordeel heeft ten opzichte van reeds bestaande constructies.’

Eigenlijk heel logisch dus, want wat in een V2-motor werkt, kan in principe ook werken in een V8, V12 of V16. Conclusie: het gerucht kan in de prullenbak, al kunnen we altijd blijven dromen van hoe zo’n echte Ferrari-motorfiets er uit zou zien: KLIK!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen