zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Gescheiden wegen in Zeeland niet realistisch’

De kans dat de weghelften van alle provinciale wegen in de provincie Zeeland worden gescheiden, is uitzonderlijk klein. Dat zegt de Zeeuwse gedeputeerde Kees van Beveren in een reactie op berichtgeving daarover in Trouw van vrijdag. Volgens de krant zijn er plannen voor een dergelijke maatregel om het aantal verkeersslachtoffers drastisch te verlagen. Tussen de weghelften moest een middenberm of vangrail komen, maar volgens Van Beveren is dat 'volledig uit de lucht gegrepen'. "Ondanks dat ik het een leuk plan vind, is het niet realistisch. Zoiets zou onbetaalbaar zijn", zegt hij.

Zeeland telt in totaal zo'n vierhonderd kilometer aan provinciale wegen. Landelijk staan provinciale wegen bekend als gevaarlijk. Veertig procent van alle verkeersdoden valt hier. Momenteel telt Nederland slechts vier provinciale wegen met gescheiden weghelften. De ANWB liet vrijdag in de krant weten voorstander van gescheiden weghelften te zijn. De belangenvereniging vreest echter wel veel boze automobilisten die door het aanpassen van weg niet meer zouden kunnen inhalen.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen