dinsdag 26 september 2023

‘Gescheiden wegen in Zeeland niet realistisch’

De kans dat de weghelften van alle provinciale wegen in de provincie Zeeland worden gescheiden, is uitzonderlijk klein. Dat zegt de Zeeuwse gedeputeerde Kees van Beveren in een reactie op berichtgeving daarover in Trouw van vrijdag. Volgens de krant zijn er plannen voor een dergelijke maatregel om het aantal verkeersslachtoffers drastisch te verlagen. Tussen de weghelften moest een middenberm of vangrail komen, maar volgens Van Beveren is dat 'volledig uit de lucht gegrepen'. "Ondanks dat ik het een leuk plan vind, is het niet realistisch. Zoiets zou onbetaalbaar zijn", zegt hij.

Zeeland telt in totaal zo'n vierhonderd kilometer aan provinciale wegen. Landelijk staan provinciale wegen bekend als gevaarlijk. Veertig procent van alle verkeersdoden valt hier. Momenteel telt Nederland slechts vier provinciale wegen met gescheiden weghelften. De ANWB liet vrijdag in de krant weten voorstander van gescheiden weghelften te zijn. De belangenvereniging vreest echter wel veel boze automobilisten die door het aanpassen van weg niet meer zouden kunnen inhalen.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image