‘Gescheiden wegen in Zeeland niet realistisch’

De kans dat de weghelften van alle provinciale wegen in de provincie Zeeland worden gescheiden, is uitzonderlijk klein. Dat zegt de Zeeuwse gedeputeerde Kees van Beveren in een reactie op berichtgeving daarover in Trouw van vrijdag. Volgens de krant zijn er plannen voor een dergelijke maatregel om het aantal verkeersslachtoffers drastisch te verlagen. Tussen de weghelften moest een middenberm of vangrail komen, maar volgens Van Beveren is dat 'volledig uit de lucht gegrepen'. "Ondanks dat ik het een leuk plan vind, is het niet realistisch. Zoiets zou onbetaalbaar zijn", zegt hij.

Zeeland telt in totaal zo'n vierhonderd kilometer aan provinciale wegen. Landelijk staan provinciale wegen bekend als gevaarlijk. Veertig procent van alle verkeersdoden valt hier. Momenteel telt Nederland slechts vier provinciale wegen met gescheiden weghelften. De ANWB liet vrijdag in de krant weten voorstander van gescheiden weghelften te zijn. De belangenvereniging vreest echter wel veel boze automobilisten die door het aanpassen van weg niet meer zouden kunnen inhalen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.