13 C
Nederland
donderdag 18 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Google Maps lanceert nieuwe functie tegen kop-staartbotsingen

Google gaat via de sensoren van mobiele toestellen plotselinge vertragingen analyseren die wijzen op een onverwachtse remmanoeuvre. Automobilisten en motorrijders worden dan naar alternatieve en veiliger routes geleid.

Na de waarschuwingen over de locaties van flitspalen, de keuze van de snelste route en de melding van files, heeft Google Maps een nieuwe functie getest waarmee gebruikers van de app ongevallen kunnen voorkomen.

Google gebruikt de sensoren in de mobiele toestellen van bestuurders. Versnellingsmeters en gyroscopen zijn in staat gebieden op de weg te identificeren waar een plotselinge vertraging optreedt die wijst op hard remmen.

Triumph Beeline: De nieuwe navigatie

Alternatieve route

De systemen van Google Maps detecteren dan wanneer er op een bepaald traject op een bepaald moment plotseling meer geremd wordt. Vervolgens wordt een alternatieve route berekend waarmee je de weg – vanwege opdoemende file of plats van een ongeval –  waar de plotselinge remming optrad kunt vermijden.

Volgens Autoevolution.com schat het bedrijf uit Mountain View dat meer dan 100 miljoen gevallen van bruusk remmen – en mogelijke files – in een jaar kunnen worden geëlimineerd als Google Maps automobilisten of motorrijders naar alternatieve routes zal leiden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen