Goud voor Triumph Bonneville motoren

Triumph zet de vaardigheden van zijn spuiterij in de verf door acht Bonneville-modellen uit de Modern Classic-lijn te voorzien van goudkleurige accenten. De motorfietsen, die Gold Line Edition worden genoemd, vallen op door een reeks elegante, handgeschilderde details.

Custom-geïnspireerd

Aandacht vestigen op de capaciteiten van de spuiterij was niet de enige drijfveer achter dit project. Triumph legt uit dat zijn klanten vragen om heldere en meer custom-geïnspireerde kleurstellingen. Hoewel de aftermarket die leemte kan vullen, voegt Triumph zich bij de groeiende lijst van bedrijven in de motorindustrie die kopers (die vaak enthousiastelingen zijn, niet alleen consumenten) aanpassingsopties bieden.

De lijst met Gold Line Edition-modellen omvat de Bonneville T100, de Street Scrambler, de Bonneville Speedmaster, de Bonneville Bobber, de Bonneville T120, de Bonneville T120 Black, de Scrambler 1200 XC en de Scrambler 1200 XE. Elke motorfiets geeft een iets andere draai aan de Gold Line Edition-look. De Scrambler 1200 XC krijgt bijvoorbeeld een Carnival Red en Storm Gray brandstoftank met een Aluminium Silver-streep, geborstelde (folie) kniebeschermers en een Jet Black-zijpaneel. De Bonneville Speedmaster heeft een Silver Ice-brandstoftank met dubbele Black Sapphire-striping, dezelfde geborstelde kniebeschermers, plus gouden en zilveren Bonneville Speedmaster-logo’s.

Royal Enfield Himalayan 650 krijgt twee varianten. Debuut in 2024

Eén stijlkenmerk gemeen

Alle modellen hebben ten minste één stijlkenmerk gemeen: handgeschilderde, goudkleurige striping die de verschillende onderdelen, zoals de brandstoftank en de zijpanelen, benadrukken, en bijpassende Gold Line-logo’s. Het is een subtiele behandeling; geen van de Gold Line Edition-modellen ziet er overdreven uit.

Triumph merkt op dat de gouden accenten in eigen huis met de hand worden aangebracht met een speciale zachte kwast en dat dit normaal gesproken in één streek gebeurt. Het vergt vele jaren ervaring en een zeer, zeer, zeer vaste hand om dit voor elkaar te krijgen. De lak die normaal gesproken op motorfietsen wordt aangebracht, is te dun voor kwastwerk. Dus gebruiken de spuiters van Triumph een mengsel van kleurpoeder en een celluloselak om de accenten aan te brengen. Wanneer de afwerking droog is, brengt de spuiter zijn of haar initialen aan op de motorfiets voordat hij of zij een laatste blanke laklaag spuit om de afwerking te verzegelen.

Eén jaar leverbaar

De productie van de acht Gold Line Edition-modellen is niet beperkt, maar ze zullen slechts één jaar leverbaar zijn. De leveringen staan gepland voor december 2021, en de prijzen variëren van $11.450 voor een Bonneville T100 tot $16.500 voor een Scrambler 1200 XE. Ter vergelijking: de reguliere productie van de T100 begint bij $10.700, terwijl de Scrambler 1200 XE een basisprijs van $15.700 heeft.

Triumph Bobber Gold Line

Triumph Scrambler 1200 XC Gold Line

Triumph Scrambler 1200 XE Gold Line

Triumph Speedmaster Gold Line

Triumph Street Scrambler Gold Line

Triumph T100 Gold Line

Triumph T120 Black Gold Line

Triumph T120 Gold Line

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?