GPX Demon GR200 is een agressieve sportmotor op instapniveau

Kleine sportmotoren met een kleine cilinderinhoud zijn helemaal in op de Aziatische markt. Dankzij hun agressieve en sportieve styling, maar toch volgzame en handelbare motoren, zijn deze sportieve kleine forenzen een veel geziene verschijning in grote steden zoals Kuala Lumpur. Motoren zoals de Yamaha YZF-R15 en de Honda CBR150R hebben motorliefhebbers in staat gesteld om dagelijks op een motor te rijden die qua styling lijkt op die van hun MotoGP-helden.

Terwijl mainstream fabrikanten als Yamaha, Honda en Suzuki het segment van de sportmotoren onder de 200 cc op de Aziatische markt domineren, beginnen nieuwe spelers als CFMoto, Loncin en GPX hun opwachting te maken in dit snelgroeiende subsegment van het motorrijden. De Thaise fabrikant GPX heeft een gloednieuwe sportmotor op instapniveau gelanceerd onder de naam Demon GR200. Deze kleine sportmotor is uitgerust met een vloeistofgekoelde ééncilinder van 200 cc uit China, die een behoorlijk vermogen van 19 pk levert.

Yatri Motorcycles onthult Project One Concept

Op het eerste gezicht zou je kunnen misleiden door te denken dat deze motor meer heeft dan alleen een 200cc ééncilinder motorblok onder het kuipwerk. De GPX Demon GR200 heeft agressieve, hoekige lijnen en lijkt qua styling op de voorkant van de Yamaha YZF-R1, met z’n boosaardige LED-koplampen. Het zijprofiel is daarentegen extreem scherp en gestroomlijnd, waardoor deze instapmodel sportmotor eruit ziet alsof hij zich perfect thuis voelt op het circuit.

De GPX Demon GR200 maakt gebruik van een stalen trellis frame, met de motor als dragend onderdeel. Deze constructie verlaagt het totaalgewicht van de motorfiets aanzienlijk en tilt de weegschaal op slechts 155 kg, klaar om te rijden. De motor wordt geleverd met een set flitsende, goud geanodiseerde omgekeerde vorken, evenals een voorbelasting verstelbare achter monoshock van YSS.

Het is niet bekend of de GPX Demon GR200 ook in Europa wordt gepresenteerd.

GPX Demon GR200

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?