Groeten uit Marokko

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

In ‘Groeten uit Marokko’ onderzoekt Sanae Orchi de wereld van verschil tussen het strand en de moskee. Hoe staan de Nederlands Marokkaanse jongeren die naar Marokko op vakantie gaan erin? Hoe werelds en wild kun je zijn als je tegelijkertijd ook gelovig en traditioneel wil zijn?

Elke zomer is het weer zo ver; de trektocht van duizenden Nederlandse Marokkanen naar het land waar hun roots liggen. Op weg naar het zuiden zie je op de snelwegen de bekende, iets te vol geladen auto’s en busjes. Wie zijn deze polder-Mocro’s? Wat bezielt hen om iedere zomer op en neer te pendelen tussen Nederland en Marokko?

Veel van de jongeren spaart het hele jaar om tijdens de vakantie in Marokko een maand lang los te gaan en indruk te maken op anderen. Velen van hen zijn praktiserend moslim, maar wat blijft daarvan over als je eindelijk onder die zinderende zomerzon ligt? Ben je dan milder of juist strenger met het geloof bezig? 

In deze 4-delige NTR serie reist Sanae Orchi haar ‘landgenoten’ achterna. Maar wel in stijl, op haar motor, kriskras door Marokko.

Sanae Orchi is programmaker, journalist, nieuwslezeres en actrice. Ze heeft een eigen kledinglijn en werkt(e) o.a. voor de NTR, RTV Noord-Holland, FunX en Powned. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?