zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Grote schoonmaak: Helm en vizier reinigen

vizier_reinigen

Je motor is startklaar, maar je helm ruikt muf, je leder beschimmeld en je kleding is vies. Wij geven je tips voor de ideale wasbeurt en het perfecte onderhoud van je motoruitrusting, zodat je fris kunt genieten van je eerste voorjaarsrit.

HELM EN VIZIER REINIGEN

Tijdens het motorrijden is je helm feite je belangrijkste bescherming. Een stinkend interieur van een helm of een met vliegen bedekt vizier moet je dan ook niet willen.

Verwijder daarom eerst het vizier (voor zover aanwezig). Nu kun je de helmschaal met een geschikt schoonmaakmiddel schoonmaken. Voor matte oppervlakken is S100 Matt-Wachs Spray van Dr. Wack geschikt, dat vingerafdrukken, vuil en insecten verwijdert en tegelijkertijd zijn matte uiterlijk behoudt. Voor glanzende lak helpt ook een universeel poetsmiddel.

Een helm droog je in de lucht zonder dat ie wordt bloot gesteld aan direct zonlicht.

Voor het verwijderen van vliegen op het vizier bevochtig je keukenpapier met water, legt het op het vizier en laat het tien tot vijftien minuten inweken. Daarna kun je het vuil eenvoudig afwis. Breng vervolgens de vizierreiniger op, laat deze volgens de instructies van de fabrikant inwerken en wrijf deze uit met een zachte, vezelvrije doek. Tegelijkertijd maak je ontluchtingszones vrij en blaas je ze door; de rubberen lippen rond het vizier reinig je met lauwwarm water en een zachte doek. Het viziermechaniek voorzie je van een beetje siliconenpasta. Uitneembare (wang)kussentjes kun je met een fijnwasmiddel of speciaal reinigingsmiddel bij een lage temperatuur van 30 graden zonder centrifugeren in de machine wassen. Vast opgekleefde voeringen kun je met een speciaal reinigingsmiddel uit de spuitbus niet al te nat reinigen.

helm_reinigen

Een helder zicht graag: Profi Products PDL Fog Up – Polish, 250 ml, €8,37 (catalog.zodiac.nl)

Louis Helmpolster-Reiniger, 300 ml, €4,99. www.louis.nl

S100 Microvezeldoekje, €8,99. www.s100.nl

Louis Helm- und Visier-Reiniger, 250 ml, €4,99. www.louis.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen