GSR1000 IN AANTOCHT?

Officieel is het nog steeds een gerucht, maar wel een heel sterke: Suzuki zou komen met een GSR1000. Dit om een passend antwoord te geven op de razend populaire 1000 cc naked klasse. Hiermee zou Suzuki dan relatief eenvoudig een goedkoop alternatief kunnen bieden voor wat de andere merken in huis hebben. Met het blok van de GSX-R1000 in een GSR750- achtig frame heb je in elk geval een heel leuke basis. Het blok is er goed voor, want er zou teruggetuned nog steeds rond de 150 pk uit kunnen komen. Met kosten in gedachten zal de GSR behalve ABS en misschien tractiecontrole (zoals de V-Strom) niet veel speciale elektronica in huis hebben. Wat uiteraard ook niet echt nodig is: ook de concurrentie doet het prima zonder. Dezelfde geruchtenmachine beweert dat de motor al op de Intermot kan worden onthuld, iets wat Suzuki al vaker gedaan heeft. Zoals altijd geldt: als wij meer weten, weten jullie het ook!

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.