vrijdag 19 april 2024

Het resultaat van dashcams

Net nu in de huidige MOTOR Magazine een opiniestuk staat  over dashcams en het verbod daarop in enkele landen, komen we dit filmpje tegen. Een automobilist is gefrustreerd omdat een motorrijder vooraan komt staan bij de verkeerslichten en besluit ‘m koste wat kost niet voor te laten.

Terwijl de man op de motorscooter zich onbewust is van de aanval van het sportwagentje en alvast zijn knippertje aan doet om rechtsaf te slaan, jaagt de automobilist de motorrijder haast de dood in door ‘m met een rotgang (ongelijke strijd…) rechts in te halen.

Op zich valt er wat te zeggen over het feit dat de motorrijder daar eigenlijk niet vooraan had gaan mogen staan (doorgetrokken streep), maar het gelijk halen van de automobilist valt absoluut in de categorie levensgevaarlijk.

De beste man heeft er zelfs zijn hobby van gemaakt om alles wat hem in het verkeer tegenstaat online te plaatsen en we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat hij het er soms ook gewoon om doet en daar zit ‘m nou net de kneep. In dit geval had hij de motorrijder gewoon kunnen filmen om zijn frustratie duidelijk te maken, maar in plaats daarvan besloot hij ook nog op een levensgevaarlijke manier zijn gelijk te halen.

Het dashcam/actioncam-verbod in sommige landen wordt daar verdedigd met de privacy van derden indachtig, maar ook met in het achterhoofd dat mensen zich met een camera ook anders, vaak riskanter, gaan gedragen, hetgeen hier wel aardig wordt getoond. Je kunt bovendien je vraagtekens zetten bij de privacy van zijn ‘slachtoffers’.

In eerste instantie staan de meeste motorrijders op hun achterste benen als je aan hun cameraatje dreigt te komen. Logisch, want het is gewoon leuk om een mooie route op vakantie nog eens terug te kunnen zien, maar na het zien van dit filmpje kun je wellicht ook begrip op brengen voor het verbod op die dingen. Hoe sta jij hierin?

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen