16.9 C
Nederland
dinsdag 17 mei 2022

Guy Martin wil Steve McQueen overtreffen

‘De grootste alleskunner in de racerij’. Zo zou je Britse Guy Martin misschien het beste kunnen omschrijven. De TT-coureur heeft bewezen zijn mannetje te staan in het roadracing-wereldje, maar ook ver daarbuiten. Als televisiepresentator voor het Britse Channel 4 bijvoorbeeld. Binnenkort komen er weer nieuwe avonturen van Martin op televisie.

In de huid van McQueen

Flinke avonturen ook want Guy Martin wil Steve McQueen overtreffen. Deze zondag doet hij dat al door in de huid van McQueen te kruipen. Dat doet hij door een poging te wagen om de legendarische sprong uit de film The Great Escape te voltooien. In die film springt het karakter dat wordt gespeeld door McQueen met een Triumph TR6 Trophy over de grensbarrière tussen Duitsland en Zwitserland die versperd is met prikkeldraad hekken. Helemaal eerlijk is het niet. Martin zal het naemlijk niet met een oude Trophy proberen maar met een gloednieuwe Scrambler 1200 XE.

In de onderstaande video van MoreBikes zie je dat de voorbereidingen zeker niet gemakkelijk waren. Zo’n hoge offroadmachine is dan ook wel iets anders dan een Honda Fireblade die Guy gewend was op Man!

Snelste man op de mijl

Overigens zit er nog een project in de pijplijn. Guy wil namelijk een poging doen om de snelste man ooit op een motorfiets te worden. Het record voor de snelste motorfiets op 1 mijl staat nu op 300 mijl per uur, of 482.8 kilometer per uur. De vorige man die dat record probeerde te verbreken moest het zeven jaar geleden met zijn leven bekopen.

Geen onbekend terrein voor Guy overigens. In 2016 deed hij al eens poging voor een landsnelheidsrecord met een motorfiets. Die mislukte helaas. In de afgelopen jaren bleef hij rondhangen in het wereldje van de snelheidsrecords. Zo bouwde hij verschillende projecten waarmee hij ‘de snelste ter wereld’ wilde worden. De snelste bestelbus bijvoorbeeld, maar onlangs ook nog de snelste trekker: een JCB met een topsnelheid van 166,72 km/u.

Techneut

In voorgaande jaren zagen we op televisie al hoe Martin meehielp bij het bouwen van een Eerste Wereldoorlog-tank. Ook zagen we hem klungelen met een heuse Rolls-Royce Merlin motor die uit een Supermarine Spitfire gevechtsvliegtuig komt. Ja, met roots als vrachtwagenmonteur én motorcoureur ligt het aan technische kunde in ieder geval niet bij Martin.

De avonturen van Guy zijn te zien op het Britse Channel 4. Dat is helaas niet in Nederland te bekijken, voor zover bij ons bekend. Gelukkig is er altijd wel een enthousiaste kijker die wat beelden naar YouTube doorzet.

Foto: 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen