Geen wereldrecord voor Guy Martin

Begin augustus begonnen ze met oefenen en half september zou het dan zo ver zijn. Veel mensen keken vol belangstelling naar Triumph en Guy Martin toen zij vorige week met een video aankondigden zo ver te zijn. Maar de recordpoging om zich als snelste ooit op/in een tweewieler te versplaatsen eindige in een anticlimax toen Guy met de Infor Rocket Streamliner crashte. 

Tijdens de hele maand oefenen waren er -dan weer wel, dan weer niet- geschikte omstandigheden om de recordpoging door te laten gaan. Het hing er steeds om of de toestand van het zout op de zoutvlakte van Bonneville in goede conditie was. Met veel zon en weinig wind begon Guy Martin aan het Triumph Motorcycles Land Speed Record, maar het ging mis tijdens een oefenronde.

“Guy maakte veel snelheid tijdens de eerste mijl, maar raakte de grip kwijt op een vochtig gedeelte zout. De achterkant van de machine brak uit en de Streamliner ging neer. Guy was compleet ongedeerd, maar de Streamliner moet nu aan een grondige inspectie worden onderworpen voordat hij weer kan worden ingezet voor een volgende poging”, aldus Triumph.

Guy reageerde zoals we van hem gewend zijn. “Het hoort erbij. Als het iets makkelijks was, had iedereen het ondertussen al gedaan.” Triumph noemde in de aanloop naar deze recordpoging het voertuig een ‘400mph Land Speed Record Challenger’, maar de 400 mijlen per uur-grens lijkt voorlopig nog mijlen ver. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL