vrijdag 26 april 2024

Harley-Davidson biedt Screamin’ Eagle 131 in krat

Goed nieuws voor custom –en chopperbouwers. Harley-Davidson biedt het nieuwe Screamin’ Eagle 131-blok ook in een krat aan. Dus zonder een motorfiets er omheen. Of je verkoopt je oude blok en zet de Screamin’ Eagle 131 er voor in de plaats. Kan allemaal. Zeker is dat je meer vermogen en cilinderinhoud hebt.

In het bericht dat Harley de USA instuurde, lees je dat de 131 cubic inches – 2.147cc – zo’n 121 pk levert en 177,7 Nm levert. Da’s een gezonde oppepper van de Milwaukee-Eight. Het nieuwe blok wordt ook geacht hogere toerentallen aan te kunnen.

Het blok is geschikt voor 2017 en latere modellen. Vraag bij je dealer naar de mogelijkheden voor Nederland en laat je informeren over de mogelijke consequenties voor de garantie op je Harley.

Of bezoek de website van Harley-Davidson USA

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen