zondag 25 februari 2024

Harley-Davidson Bronx weer uit de ijskast?

Wat vinden we van een naakte sportmotor met het Revolution Max-motor van 975 cc? Dat moet toch een begeerlijke zijn, een hooligan-fiets waarop je vol ongeduld op zou wachten. Durft Harley-Davidson het aan om nog een bom op wielen te droppen in de motorwereld?

Na de LiveWire-afsplitsing van het moederbedrijf en de plotselinge verschijning van de Pan America zijn er genoeg redenen om te hopen dat de Bronx – oorspronkelijk ook een handelsmerk waarvoor Harley indertijd een aanvraag indiende – kort daarna zou komen aanwaaien.

Welnu, we hebben een update over de Bronx en die zeggen zoals het nu voor staat bij Harley-Davidson – en hoewel cryptisch, nou niet bepaald volmondig nee.

Eén aanwijzing… komt in de vorm van het feit dat Harley-Davidson het recht op de naam Bronx heeft vernieuwd bij het US Trademark Office. Dat moet je binnen drie jaar doen na de oorspronkelijke indiening, anders vervallen de rechten op de naam.

De tweede aanwijzing heeft te maken met de blik die ons werd gegund op het concept dat aanwezig was op de EICMA van 2019. Dat model zag het er extreem productieklaar uit en stond er zeker niet alleen als showding om het publiek mee te vermaken. Zou Harley echt die moeite – en kosten – hebben gedaan om vervolgens het project zonder slag of staat te laten varen. Zo’n model moet toch een grote hit kunnen zijn in Europa en elders?.

De laatste hint klinkt door in de aankondiging van Harley-baas Zeitz in 2020 Die zei dat de Bronx niet ‘volgend jaar (2021)’ zou verschijnen. Het is nu 2022 en het zou heel goed kunnen dat de Bronx, het volgende iets te dure stuk moois, debuteert naast de nieuwe Adventure-, Sport Heritage- en Electric-line up.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen