maandag 24 juni 2024

Harley-Davidson CVO: 121ci-blok?

Harley-Davidson’s aankomende Glide 121 CVO is nog niet officieel bevestigd, maar het is een van de meest besproken modellen in de de scene van dikke Amerikaanse Touring-V-twins. Nu zijn er foto’s van het nieuwe model onthuld via nieuwe certificeringsaanvragen in Australië.

De foto’s tonen een model dat direct herkenbaar is als de Street Glide, maar ook duidelijk nieuw is ten opzichte van zijn voorganger. Visuele veranderingen beginnen met een meer moderne en dynamische kuip, met een vierkante LED-koplamp in plaats van de ronde vorm van het Street Glide-model. Er is ook een nieuw voorspatbord met spaakwielen.

Beelden 2024 Harley-Davidson CVO Road Glide en CVO Street Glide uitgelekt

Ondanks dit alles zal de belangrijkste functie waarschijnlijk het motorblok zijn. Het nieuwe model zal worden uitgerust met een 1983cc-V-twin, identiek aan de Milwaukee-Eight, maar met een paar wijzigingen.

Naast de nieuwe Street Glide CVO wordt verwacht dat Harley-Davidson later dit jaar een substantiële reeks updates zal lanceren voor de nieuwe Road Glide CVO, waaronder nieuwe 121ci-blok, evenals een nieuwe kuipontwerp.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen