Harley-Davidson e-bike-merk: Serial 1 Cycle Company

Serial 1 Cycle Company: Harley-Davidson’s nieuwe e-bike-merk. Harley heeft geïnvesteerd in de elektrische LiveWire, maar dat ze ook met een nieuw merk voor elektrische fietsen zouden komen, hadden weinigen verwacht. Het nieuwe e-bike-merk heet de Serial 1 Cycle Company. Deze naam komt van Harley’s eerste motorfiets, de Serial Number One.

Dit is onderdeel van de Rewire-strategie, dat Harley-Davidson dwingt naar kernproducten en winstgevende niches. Maar de strategie biedt ook ruimte voor enkele innovatieve producten zoals Harley-Davidson e-bikes. Harley verklaarde dat Serial 1 in het voorjaar van 2021 begint met de verkoop van e-bikes.

‘Harley-Davidson heeft hard gewerkt om de processen te vereenvoudigen en door zich te richten op de kernactiviteit, het bouwen van elektrische en explosiemotoren. Ik denk dat het echt goed is. Het staat Harley-Davidson toe om een rol in de e-bike-wereld in te nemen zonder dat het een belemmering vormt voor de motorenbouw en verkoop. Het staat ons een heleboel voordelen toe, omdat we als klein bedrijf dichter op de markt opereren en op veranderingen kunnen inspelen,‘ zegt Aaron Frank merkdirecteur van Serial 1 Cycle Company. ‘En we zijn ook echt in staat om de e-bike-consument beter te bedienen, omdat onze enige verplichting aan de e-bike-consument het bouwen van een fietsproduct is.’

Harley-Davidson Pan America: zo wordt-ie

Serial 1 Cycle Company werkt aan het verstevigen van haar interne team en zal vervolgens de Harley-Davidson e-bikes op de markt brengen in de USA. De fietsen worden rechtstreeks aan de consument verkocht via de website van Serial 1 en via geselecteerde Harley-Davidson dealers. Klanten kunnen proefrijden op de Harley-Davidson e-bikes bij deze dealers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?