dinsdag 16 juli 2024

Harley-Davidson e-bike-merk: Serial 1 Cycle Company

Serial 1 Cycle Company: Harley-Davidson’s nieuwe e-bike-merk. Harley heeft geïnvesteerd in de elektrische LiveWire, maar dat ze ook met een nieuw merk voor elektrische fietsen zouden komen, hadden weinigen verwacht. Het nieuwe e-bike-merk heet de Serial 1 Cycle Company. Deze naam komt van Harley’s eerste motorfiets, de Serial Number One.

Dit is onderdeel van de Rewire-strategie, dat Harley-Davidson dwingt naar kernproducten en winstgevende niches. Maar de strategie biedt ook ruimte voor enkele innovatieve producten zoals Harley-Davidson e-bikes. Harley verklaarde dat Serial 1 in het voorjaar van 2021 begint met de verkoop van e-bikes.

‘Harley-Davidson heeft hard gewerkt om de processen te vereenvoudigen en door zich te richten op de kernactiviteit, het bouwen van elektrische en explosiemotoren. Ik denk dat het echt goed is. Het staat Harley-Davidson toe om een rol in de e-bike-wereld in te nemen zonder dat het een belemmering vormt voor de motorenbouw en verkoop. Het staat ons een heleboel voordelen toe, omdat we als klein bedrijf dichter op de markt opereren en op veranderingen kunnen inspelen,‘ zegt Aaron Frank merkdirecteur van Serial 1 Cycle Company. ‘En we zijn ook echt in staat om de e-bike-consument beter te bedienen, omdat onze enige verplichting aan de e-bike-consument het bouwen van een fietsproduct is.’

Harley-Davidson Pan America: zo wordt-ie

Serial 1 Cycle Company werkt aan het verstevigen van haar interne team en zal vervolgens de Harley-Davidson e-bikes op de markt brengen in de USA. De fietsen worden rechtstreeks aan de consument verkocht via de website van Serial 1 en via geselecteerde Harley-Davidson dealers. Klanten kunnen proefrijden op de Harley-Davidson e-bikes bij deze dealers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen