woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harley-Davidson El Diablo op komst?

Op de foto de 2022 Harley-Davidson Low Rider S

Harley-Davidson heeft in Europa en Amerika homologatiedocumenten ingediend waarin de naam El Diablo voorkomt. Harley-Davidson gaat waarschijnlijk een nieuw model lanceren, of op zijn minst een speciaal model met een overeenkomstige naam.

Harley-Davidson presenteert nieuwe modellen voor 2022

Harley-Davidson Low Rider El Diablo

We mogen aannemen dat het om een speciaal model van de Low Rider gaat, want de naam El Diablo komt voor in een document waarin ook de Low Rider S en Low Rider ST worden vermeld. Op zijn minst hebben ze het Milwaukee-Eight 117-blok gemeen, hoewel het waarschijnlijker is dat de complete basis identiek is. De twee Low Rider modellen zijn al voorgesteld, dus de El Diablo ontbreekt nog.

Verdere geruchten spreken over een donkerrode uitvoering van de duivelse machine. Enerzijds zou dit passen bij de naam, anderzijds wordt ‘Midnight Crimson/Nebula Red’ ook vermeld in de kleurcodes voor Service Parts 2022. Midnight Crimson wordt reeds op sommige modellen gebruikt, maar Nebula Red is nog niet beschikbaar en waar zou het beter passen dan op El Diablo? Maar dat is op dit moment nog speculatie.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen