woensdag 19 juni 2024

Harley-Davidson: hier is de nog niet getoonde Nightster S

Het nieuws komt uit Australië dankzij homologatiedocumenten die samen met twee foto’s zijn gelekt. Hoewel Harley-Davidson op 18 januari 2023 hun nieuws met een livestream wereldwijd presenteert – officieel is er dus nog niets bekend – is het – bijna – zeker dat de Nightster S er zijn opwachting gaat maken.

De Australische homologatiedocumenten gaan gepaard met twee foto’s van de nieuweling. Ook worden verschillende Revolution Max-modellen genoemd: Nightster (RH975), Sportster S (RH1250S) en Pan America 1250 Special (RA1250S). De ‘standaard’ Pan America 1250, wordt niet genoemd omdat dit model in Australië niet wordt gevoerd.

Is een Harley-Davidson uit WOII de beste beleggingsmotor van dit moment?

Weinig verandering

Maar wij zijn meer geïnteresseerd in de Nightster S, die in het document niet onder deze naam voorkomt, maar als RH975S. De foto’s tonen een model dat sterk lijkt op de al bekende Nightster, met een kleine, uiterlijke verschillen. Het ontwerp van de wielen lijkt anders, maar blijven van gegoten aluminium, terwijl ophanging en remmen ongewijzigd lijken. Ook is de nummerplaathouder veranderd. Die is centraal geplaatst en niet zijdelings zoals in de USA. Australische – en Nederlandse – verkeersregels staan dat niet toe. Ook het achterlicht is anders.

Het blok motor is dezelfde 975cc-V-twin als de Nightster, met hetzelfde vermogen van 90 pk bij 7.500 tpm. Vergeleken met de ‘basis’ Nightster is er wel een gewichtsverschil van 3 kg, 211 versus 216. Dat komt voornamelijk door de nummerplaathouder en het achterlicht van het ‘Australische model’.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Oh, ik dacht dat je de kentekenplaat wel links achter mocht voeren. Wel onder bepaalde hoek en afstand. Wel vind ik het jammer dat de linker kant van de bike niet ook van die ‘zilveren’ cilinders heeft. De linkerkant is mede daardoor toch wat minder fraai om te zien.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen