vrijdag 3 februari 2023

Ten Kate Racing Yamaha slaat toe: Manzi naast Navarro in 2023

Op de valreep van 2022 heeft Ten Kate Racing Yamaha toegeslagen. Het succesvolle raceteam uit Nieuwleusen was de afgelopen weken in onderhandeling met Stefano Manzi. En de deal is uiteindelijk beklonken: Manzi rijdt het komende seizoen op de Yamaha R6.

Een superteam! Dat zou je kunnen zeggen als je naar het team kijkt dat Ten Kate Racing opstelt in 2023. Naast Jorge Navarro maakte Ten Kate Racing Yamaha gisteren bekend dat Stefano Manzi officieel op de Yamaha YZF-R6 springt. Daarmee sluit hij het hoofdstuk bij Triumph af.

Valentino Rossi nieuwe officiële BMW M rijder

De line-up van het FIM Supersport World Championship 2023 krijgt steeds meer vorm. De laatste handtekening is die van Stefano Manzi, die van het Dynavolt Triumph-team overstapt naar Ten Kate Racing Yamaha, waar hij Jorge Navarro zal vergezellen op de Yamaha YZF-R6.

Manzi debuteerde in 2021 in het WorldSSP en in 2022 leidde hij Triumph naar zijn eerste overwinning. Dat gebeurde in Portimao in race 1. Nu staat hij op het punt een nieuwe stap te maken in zijn carrière. Heeft hij in 2023 net zoveel succes als Dominique Aegerter, die twee wereldtitels op rij won?

Manzi over de nieuwe kans die hem in 2023 geboden wordt: ‘Dit is een van de beste kerstcadeaus die een coureur zich kan wensen: het is fantastisch om te tekenen voor een team als Ten Kate Racing. Ik heb zoveel vertrouwen in dit project van Ten Kate Racing en Yamaha. Na mijn eerste jaar in het WorldSSP denk ik dat het de perfecte combinatie is om mijn potentieel te laten zien. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en met dit team te werken’.

Kervin Bos: het verhaal van 17 zeges en 1 wereldtitel

Kervin Bos, teammanager van Ten Kate Racing, verwelkomt Manzi: ‘Aan het eind van dit jaar kunnen we terugkijken op een geweldig seizoen met zowel de rijders- als de teamtitel: een jaar waar we ongelooflijk trots op zijn. Nu kijken we vooruit naar 2023; eerder kondigden we Jorge Navarro aan, nu kunnen we met trots aankondigen dat Stefano Manzi zijn boxmaatje wordt in het wereldkampioenschap Supersport. Stefano komt van de VR46 Riders Academy, heeft veel ervaring met het wereldkampioenschap en heeft al één seizoen in de WorldSSP geracet. En met succes’.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen