Harley-Davidson komt met Icons Collection

Voor een Harley-Davidson-liefhebber is elke Harley natuurlijk een icoon, maar geheel naar Amerikaanse traditie doet de fabrikant zelf er graag een schep bovenop. In dit geval met de Icons Collection. In deze jaarlijkse collectie van limited edition-productiemodellen staat het ‘verbijzonderen van traditioneel Amerikaans design en het vieren van klassiek Americana centraal’. Waar je aan moet denken? Klassieke Harley-Davidson-ontwerpthema’s een nieuwe twist te geven. Bijvoorbeeld. Of door ideeën te onderzoeken die de toekomst van motorstijl vertegenwoordigen, aldus Harley zelf in het persbericht.

De Icons Collection presenteert jaarlijks een of twee modellen, met slechts een eenmalige productierun. De productie van dat model zal nooit worden hervat of herhaald en elke motorfiets uit de Icons Collection wordt genummerd en de koper ontvangt een echtheidscertificaat.

Eerste test 2021 Harley-Davidson Pan America Special

“Met The Hardwire hebben we ons gecommitteerd aan het presenteren van een ​​lijn motorfietsen die aansluit bij onze strategie om de begeerlijkheid van onze producten te vergroten en de nalatenschap van Harley-Davidson te versterken”, aldus Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson. “Met die belofte in gedachten, ben ik er trots op onze nieuwe limited edition Icons Collection te introduceren, een geweldige lijn custom productiemotorfietsen die een diepe buiging maken naar zowel ons legendarische verleden als onze mooie toekomst.”

De Harley-Davidson Icons Collection trapt af met de introductie van het Electra Glide Revival, een retro-klassiek model. De wereldwijde productie van de Electra Glide Revival zal worden beperkt tot een eenmalige serie van 1.500 genummerde exemplaren, al vanaf eind april te koop. De adviesprijs is  31.000 euro in België en 35.995 euro in Nederland.

Het uiterlijk van de Electra Glide Revival is geïnspireerd op de Electra Glide uit 1969, de eerste Harley-Davidson die verkrijgbaar was met een Batwing-kuip als accessoire. De unieke vorm is zeer herkenbaar en het fundamentele ontwerp van de kuip is tot op de dag van vandaag amper gewijzigd. In 1969 werden de accessoirekuip en zadeltassen alleen aangeboden in wit gegoten glasvezel, en de Electra Glide Revival repliceert die look met een Birch White (berkenwit) gelakte afwerking. Het op die periode geïnspireerde tankmedaillon en het Electra Glide script op het voorspatbord maken het plaatje compleet. De Electra Glide Revival wordt aangeboden in een enkel kleurenschema, geïnspireerd op de originele kleurstelling uit 1969: de two-tone brandstoftank in Hi-Fi Blue en Black Denim doorsneden met een Birch White streep, met Hi-Fi Blue lak op de spatborden en zijpanelen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?