donderdag 28 maart 2024

Harley-Davidson legt productie LiveWire stil

Harley-Davidson heeft de productieversie van de volledig elektrische LiveWire pas net geïntroduceerd en nu heeft de Amerikaanse fabrikant de productie alweer stilgelegd.

Nieuwsbureau Reuters meldt dat Harley-Davidson met een ‘niet-standaard situatie’ te maken heeft gekregen bij de kwaliteitscontrole. Omdat er extra testen en analyses nodig zijn, is de productie dan ook stilgelegd tot nader order.

Wat er precies ‘niet-standaard’ was, is niet duidelijk. Uitgeleverde LiveWires hoeven in elk geval niet teruggeroepen te worden. HD houdt voorlopig de vinger aan de pols bij zowel dealers als klanten.

Wanneer de productie weer aangeslingerd wordt is nog niet bekend. Eveneens is het ongewis of de Long Way Up van Patagonië naar Alaska met LiveWires hinder zal ondervinden van de productiestop.

Foto: Harley-Davidson

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen