Harley-Davidson minder populair

Harley-Davidson is minder populair geworden. Vooral in de thuismarkt gaat het voor Harley minder goed. Zij maakten minder winst ten opzichte van vorig jaar, want de dealerverkopen liepen terug. De Amerikanen willen nu het bedrijf gaan reorganiseren en boventallig verklaard personeel ontslaan.

Wereldwijd verkocht Harley-Davidson in het derde kwartaal bij dealers 4,5 procent minder motoren dan in hetzelfde kwartaal ervoor. De dure dollar, de hierdoor verstevigde concurrentie en de economische situatie zouden de redenen zijn, aldus topman van Matt Levatich.

De totale omzet daalde met 4 procent. Echt op een houtje bijten hoeven de Amerikanen nog niet. Zij maakten slechts minder winst. Deze ging van 140 miljoen dollar naar 114 miljoen dollar. De verkoop van nieuwe modellen zou het boekjaar nog een beetje moeten oppoetsen, zo denkt Harley.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.