20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Stel je vraag: Kleding wassen

Zo nu en dan krijgen we hier op de redactie vragen van lezers. Omdat het vaak leuke onderwerpen zijn gaan we in deze nieuwe rubriek een aantal van deze vragen beantwoorden. De eerste en de tweede vraag vind je hier en de derde gaat over het geluidsniveau van de motor.

De herfst en de heeft zijn sporen nu al nagelaten op mijn dure motorpak. De fluo-stukken lijken eerder bruin dan geel. Het ziet er niet uit en ik wil het schoonmaken, maar dat durf ik niet zo goed met een pak van 1500 euro. Hoe reinig ik een duur Gore-Tex-pak. Het laminaat is gelamineerd in het pak dus geen los membraan dat je er voor het wassen uit kunt halen. Zo’n duur pak gooi je toch niet in een wasmachine die hem met 1400 toeren centrifugeert? Is een stomerij dan de oplossing?

In principe moet er in het kledingstuk wel een wasvoorschrift staan. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan zou je het wasvoorschrift van Gore-Tex kunnen volgen, dat luidt: alle ritsen dicht, in de wasmachine op 40 graden (geen bleekmiddel, wasverzachter, conditioners), minimaal centrifugeren en op een lage temperatuur in de droogtrommel (twintig minuten). Strijken met een handdoek ertussen reactiveert in sommige gevallen de waterafstotende werking en als dat niet het geval is, kun je de buitenstof behandelen met een waterafstotend impregneermiddel.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen