zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Helm met hersens

Het is voorlopig nog toekomstmuziek, maar helmfabrikant Scorpion werkt aan ‘denkende’ LED-verlichting voor op helmen. De zogenaamde Exoledite-verlichting registreert acceleratie- en remkrachten en past zich daarop aan. Des te sneller een motorrijder gaat, des te harder de witte lamp aan de zijkanten gaat branden.

Bij stevig ankeren, licht het rode achterlicht forser op. Ligt een bestuurder na een valpartij op de grond, dan registreert de helm de horizontale positie en gaan alle lampen op vol vermogen knipperen. Een batterijtje in de helm vormt de voeding voor het hele systeem.

Wij zien het wel zitten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelWoestijnlaars van TCX
Volgend artikelScorpions topmodel

Gerelateerde artikelen