Helm met hersens

Het is voorlopig nog toekomstmuziek, maar helmfabrikant Scorpion werkt aan ‘denkende’ LED-verlichting voor op helmen. De zogenaamde Exoledite-verlichting registreert acceleratie- en remkrachten en past zich daarop aan. Des te sneller een motorrijder gaat, des te harder de witte lamp aan de zijkanten gaat branden.

Bij stevig ankeren, licht het rode achterlicht forser op. Ligt een bestuurder na een valpartij op de grond, dan registreert de helm de horizontale positie en gaan alle lampen op vol vermogen knipperen. Een batterijtje in de helm vormt de voeding voor het hele systeem.

Wij zien het wel zitten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.