woensdag 4 oktober 2023

Heron Suzuki XR69 TT-motor van Mick Grant wordt geveild

De Heron Suzuki XR69 waarop Mick Grant reed tijdens de Isle of Man TT, NW200 en Macau wordt deze maand geveild. De XR69 TT-motor van Mick Grant wordt geveild bij Car & Classic.

De prachtige Heron Suzuki XR69 was een van de motoren die hielp bij de heropleving van de viertakt motorraces. Omdat Japanse fabrikanten grote hoeveelheden betaalbare viercilinder-viertaktmachines op de markt brachten, waren motorfietsbouwers als Pops Yoshimura erop gebrand om ze te helpen veranderen in wereldsuccesvolle racemachines. Dat is gelukt met deze XR69.

Zeldzame 1985 BMW R80 G/S Paris-Dakar op de veiling

Grant is zevenvoudig TT-winnaar en heeft van 1970 tot 1984 aan elke TT meegedaan. In 1982 reed hij met deze machine en in datzelfde jaar nam hij ook deel aan de NW200. Toen hij in 1985 stopte met wedstrijdracen, kreeg hij de XR69 cadeau in de exacte specificaties en staat waarin hij nu verkeert.

De veiling van deze zeer bijzondere machine begint op 20 juni om 18:00 uur. De richtprijs is tussen de €110.000 – €130.000.

Heron Suzuki XR69
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image