Heron Suzuki XR69 TT-motor van Mick Grant wordt geveild

De Heron Suzuki XR69 waarop Mick Grant reed tijdens de Isle of Man TT, NW200 en Macau wordt deze maand geveild. De XR69 TT-motor van Mick Grant wordt geveild bij Car & Classic.

De prachtige Heron Suzuki XR69 was een van de motoren die hielp bij de heropleving van de viertakt motorraces. Omdat Japanse fabrikanten grote hoeveelheden betaalbare viercilinder-viertaktmachines op de markt brachten, waren motorfietsbouwers als Pops Yoshimura erop gebrand om ze te helpen veranderen in wereldsuccesvolle racemachines. Dat is gelukt met deze XR69.

Zeldzame 1985 BMW R80 G/S Paris-Dakar op de veiling

Grant is zevenvoudig TT-winnaar en heeft van 1970 tot 1984 aan elke TT meegedaan. In 1982 reed hij met deze machine en in datzelfde jaar nam hij ook deel aan de NW200. Toen hij in 1985 stopte met wedstrijdracen, kreeg hij de XR69 cadeau in de exacte specificaties en staat waarin hij nu verkeert.

De veiling van deze zeer bijzondere machine begint op 20 juni om 18:00 uur. De richtprijs is tussen de €110.000 – €130.000.

Heron Suzuki XR69

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?