13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Het seizoen kan beginnen

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Na een winterlange voorbereiding waarin we dit jaar veel werk hebben verzet om nog beter voor de dag te komen in 2014, start op 12 April het wegraceseizoen 2014. Voor het Motorplaza JR superbike team is dit jaar de lat nog hoger gelegd. We gaan er dit jaar volledig voor om de titel in Oktober 2014 mee naar huis te nemen. Uiteraard is de mooie 2e plaats in de eindstand van 2013 zeker geen garantie dat het wel zal gaan lukken dit jaar. Hoewel het deelnemersveld kleiner is geworden is het aantal kanshebbers op de titel groter als ooit. Wij zullen dit jaar er alles aan doen wat in onze mogelijkheid ligt het maximale er uit te halen.

Dunlop
De belangrijkste wijziging dit jaar om het doel te realiseren is wel de overstap naar Dunlop Banden. Na een succesvolle Dunloptest op het circuit van Albacete en Aragon in Maart hebben we veel vertrouwen gekregen in de banden en de gehele setup van de BMW S1000RR. Uit de test is gebleken dat de eigenschappen van de Dunlop band goed passen bij de rijstijl van Nelson. 

Team 2014
Het team heeft dit jaar meerdere wijzigingen ondergaan. Zo hebben Martijn Huurman, Jan Clemens , Geert Smit en Richard Alders het team verlaten. Hiervoor zijn Alex Rolfes, Frank van der Laan, Geetje Visscher, Mike Knipscheer en Robert Broeksema terug gekomen. Hiermee hebben we het team weer op volle oorlogsterkte gebracht. 

Partners
Dit jaar zal er een verhoogde inspanning worden verricht om de partners van het team meer aan elkaar te verbinden. Door de variatie in het werkgebied van onze partners, kan er op vele terreinen een win/win situatie ontstaan uit de relatie met het Motorplaza JR Superbike Team.  Dit zijn kansen en mogelijkheden  die de afgelopen jaren niet maximaal benut zijn, maar waar we met volle kracht aan gaan werken in 2014. 

Workshops voor bedrijven
Vorig jaar is gebleken dat de workshops voor  bedrijven, inmiddels gegroeid zijn tot waardevol instrument om bedrijfsprestaties te verbeteren. Inmiddels staat de eerste trainingsdag met workshops gepland op 11 April. In de trainingsdag wordt er aan de hand van een aantal workshops een vergelijk getrokken met een bedrijf. Tal van problemen en uitdagingen worden in een ambiance van spanning en techniek behandeld en worden de deelnemers betrokken bij het team in voorbereiding van een wedstrijd. We verwachten dit jaar een verdere uitbreiding van de vraag naar de workshops. De workshops zijn gezamenlijke activiteiten van het Motorplaza JR Superbike en Litecad. Deze samenwerking kan als voorbeeld worden gezien voor de participatie en samenwerking tussen partners en het Team. 

Uitnodiging voor de seizoensopening 2014
Zaterdag 12 April zal het wegraceseizoen voor het Open Nederlands Kampioenschap van start gaan op het TT circuit. In afwijking van andere races wordt deze race alleen op de zaterdag gehouden.  Dat betekend dat er die dag 2 kwalificaties en 2 races verreden worden en  direct 50 punten te verdelen zijn voor het kampioenschap.  Wij willen alle mensen die het team een warm hart toedragen uitnodigen om ons te komen bezoeken en samen met ons de wedstrijden gaan meemaken. Wij  zullen u die dag kennis laten maken met het team en er zijn eventueel rondleidingen op het circuit mogelijk.  We hopen  u allen te mogen begroeten bij de pitbox waar we samen het seizoen kunnen aftrappen. Aanmelden is dit keer niet nodig doordat de entree die dag gratis is. 

Tijdschema ONK Voorjaarsraces, 12 april 2014 TT Circuit Assen:
• 09.00 – 09.30 uur QP 1 Dutch Supersport/Dutch Superbike
• 09.35 – 10.00 uur QP 1 Zijspannnen
• 10.05 – 10.30 uur QP 1 Classics
• 10.35 – 11.00 uur QP 1 3D Cup
• 11.05 – 11.35 uur QP 2 Dutch Supersport/Dutch Superbike
• 11.40 – 12.05 uur QP 2 Zijspannnen
• 12.10 – 12.35 uur QP 2 Classics
• 12.40 – 13.05 uur QP 2 3D Cup
• 13.05 -13.50 uur pauze
• 14.00 uur Dutch Supersport race 1
• 14.40 uur Dutch Superbike race 1
• 15.15 uur Zijspannen race
• 15.45 uur Classic race
• 16.15 uur 3D Cup race
• 16.50 uur Dutch Supersport race 2
• 17.30 uur Dutch Superbike race 2

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen