13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Winst in topscooterklasse voor Jos Koelewijn

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Startend vanaf pole position pakte Jos Koelewijn de winst in de eerste wedstrijd van de Topscooterklasse. Twee maal een tweede plek in beide wedstrijdraces gaf voldoende punten om de hoogste trede van het erepodium te mogen betreden. Afgelopen weekend startte in Assen het nieuwe motorsportseizoen van de SOBW. Ruim 100 coureurs streden in verschillende klassen om de eerste competitiepunten.

Koelewijn is tevreden over zijn seizoenstart. Hij hield de kampioen van vorig jaar, Sarik Roufs, achter zich in het klassement. Koelewijn startte goed en kreeg in de eerste race Roufs en Mitchell Wintersberger mee.  Al snel maakten Koelewijn en Roufs zich los van de rest en streden ze om de eerste plek. Een onnodige valpartij van Koelewijn zorgde ervoor dat Roufs de koppositie kon overnemen en de overwinning in de eerste race kon pakken. In de tweede race lukt het Koelewijn niet om de koppositie te behouden en ook hier wordt hij tweede.  “De eerste manche heb ik verknald door de valpartij, dat was niet nodig en houdt me dan ook na afloop erg bezig. De tweede race heb ik defensief gereden en ervoor gezorgd dat ik Sarik voor bleef. Het blijft een heel leuk spelletje. Sarik en ik zijn aan elkaar gewaagd en dat zorgt voor spannende wedstrijden. Eigenlijk neem ik geen genoegen met twee keer een tweede plek, alleen de eerste plaats telt” aldus Jos Koelewijn.

Nieuwe Malossi scooterklasse
De SOBW introduceerde begin dit jaar de nieuwe Malossi ScooterMatic Replica klasse, speciaal bedoeld voor startende coureurs die laagdrempelig maar ook competitief willen racen op een scooter. Koelewijn vindt dit een positieve ontwikkeling: “Het racen op een scooter is heel betaalbaar als je het vergelijkt met racen op een motor op een groot circuit en biedt net zo veel, zo niet nog meer plezier. Het initiatief van de nieuwe Malossi cup is erg goed, zo kun je nog competitiever met elkaar racen.” 

Bas van Dijk pakte de eerste punten in de ScooterMatic Replica klasse en is erg te spreken over dit nieuwe initiatief: “Het is een mooie klasse die nu moet gaan groeien. Beginnende coureurs kunnen nu ook de strijd met elkaar aan gaan in plaats van achteraan rijden in het veld van de Topscooterklasse. Ik hoop dat er zich snel meer coureurs aanmelden om deel te nemen!”

Rijders uit Assen
Aan Assense rijders geen gebrek dit weekend. Orlando Heijkoop werd achtste in de Sportklasse. Thorben Scheper en Jaro Hoekstra reden in de Yamaha R125 cup en werden respectievelijk zeventiende en zesentwintigste. Quentin Koers maakte zijn debuut in het Molenaar NSF100 Championship: “Dit was een trainingsweekend voor de NSF cup en ik heb veel geleerd zoals goede lijnen rijden en snelheid opbouwen. Ik ben heel tevreden en kijk uit naar de eerste wedstrijd volgend weekend in Berghem.”

Top 5 uitslagen van alle SOBW klassen

Topscooterklasse
1. Jos Koelewijn
2. Sarik Roufs
3. Bart Klazen
4. Mitchell Wintersberger
5. Sander Hamstra

ScooterMatic Replica
1. Bas van Dijk

Yamaha R125 powered by GAMMA
1. Karlo Slager
2. Tycho Wedman
3. Dave van Kats
4. Rik Cramer
5. Maurice Karsijns

Sportklasse
1. Robin Fick
2. Stefan Stoker
3. Luca Kramer
4. Julian de Baat
5. Job Leussink

Formuleklasse
1. Kevin Lievens
2. Herma Harke
3. Aris Dees
4. Wesley Deckers

Expiklasse
1. Manuel Jonker
2. Herman Brinkman
3. Marc Beltman
4. Jaken Keesen
5. Frank Nieman

Kalender 2014
12 april Berghem (Circuit Park Berghem)
21 april Brakel (Wielerbaan)
10 mei Assen (TT Junior Track)
31 mei  Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
1 juni  Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
9 juni  Staphorst (De Tippe)
21 juni Veldhoven – Eindhoven (Circuit de Landsard)
5 juli Blokzijl (Kanaalweg)
2 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
3 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
9 augustus  Assen (TT Junior Track)
23 augustus Berghem (Circuit Park Berghem)
6 september Emmen – Nieuw Weerdinge (Kartcircuit Pottendijk)
20 september Zwolle (Wijthmenerplas)
11 oktober 4 uren race Croix (Frankrijk)

Foto: Mariska Grob, MotoGrafie

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen