Hier is de nieuwe en kostbare KTM 350 EXC-F WESS

De nieuwe KTM 350 EXC-F WESS 2021 is een eerbetoon aan het wereldkampioenschap Enduro Super Series en is uitgerust met de exclusieve luchtgeveerde WP XACT-voorvork, een kostbaar chroom-molybdeen stalen traliewerk en het nieuwe 350cc DOHC-blok met elektronische injectie.

De nieuwe KTM 350 EXC-F WESS is ontwikkeld op basis van de 350 EXC-F en combineert de wendbaarheid van een tweetakt met het vermogen en koppel van een viertakt. Dit is de ‘belofte’ die KTM doet, door het nieuwe en zeer lichte (minder dan 28 kg) 350cc DOHC-blok met elektronische injectiemotor in een chroom-molybdeen traliewerk te plaatsen.

Technisch gezien is de belangrijkste innovatie die op de WESS is geïntroduceerd de luchtgeveerde 48 mm WP XACT-voorvork, die zijn debuut maakt op de KTM Enduro-reeks. Een luchtgeveerde voorvork is lichter dan een traditionele unit en werd speciaal ontworpen voor extreem off-road gebruik. De luchtgeveerde vork maakt een snelle en eenvoudige instelling van de voorspanning mogelijk via een ventiel in de linker stuurpen, terwijl compressie- en ingaande demping – ook gemakkelijk toegankelijk – zich beide in de rechter stuurpen bevinden.

Ook noemenswaardig is de aanwezigheid van een nieuwe voorremschijf, Supersprox Stealth, oranje olievuldop, grijze ODI-grepen en stuurschakelaar om de verschillende beschikbare mappings te selecteren. Op puur esthetisch niveau is de nieuwe 350 EXC-F WESS voorzien van een oranje chassis en exclusieve graphics, gewijd aan de World Enduro Super Series.

Tot slot is het originele KTM PowerParts-accessoirepakket rijk gevuld, met onder andere de Factory-wielen met oranje geanodiseerde naven, de ventilator- en radiatorbeschermers, de oranje CNC gefreesde vorkplaatjes en het Factory-zadel met veel grip. De nieuwe KTM 350 EXC-F WESS is vanaf oktober verkrijgbaar bij de dealers. Prijs n.n.b.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.