woensdag 28 februari 2024

Honda breidt SH-familie uit met nieuwe Vetro-versie en kleuren

De volledige SH-familie van Honda krijgt in 2024 een nieuwe uitstraling. Naast de SH350i, SH150i, SH125i en SH Mode 125, krijgt de familie een nieuw pronkstuk: De nieuwe ‘Vetro’-versie van de SH125i/ SH150i.  

De Vetro is het geesteskind van de medewerkers in de fabriek van Honda in Atessa, Italië. Het model heeft kenmerkende semi-transparante, ongeverfde groene kuippanelen. Volgens Honda zorgt deze onorthodoxe ervoor dat de productie, over een jaar genomen, voor 9,5 procent minder CO2 uitstoot, in vergelijking met die van standaard kleurschema’s. Verder heeft de Vetro een zwart voorspatbord, een zwarte onderkant van de kuip, met een wit Honda-logo en een zilveren SH-logo op de bovenste kuip.

Nieuwe kleuren

De SH125i en SH150i van modeljaar ‘24 zijn de eerste Honda-modellen uit Atessa, die voldoen aan de nieuwe EURO5+ emissienormen. De SH125i en SH150i hebben verder ook een sportieve versie, die de SE-naam dragen. Naast Matt Coal Metallic Black en Matt Pearl Cool White krijgen de modellen ook vijf nieuwe standaard kleurcombinaties: Pearl Falcon Gray, Matt Pearl Cool White, Matt Pearl Pacific Blue en Classic Nightstar Black, allemaal met nieuwe zwarte wielen en details.

Jonway Venom X 22 GT: Chinese kruising tussen motor en scooter

De SH350i krijgt verder twee geheel nieuwe kleuren en vier nieuwe kleurcombinaties voor het volgende modeljaar. De nieuwe kleuren zijn Zefiro Blue Metallic en Matt Techno Silver Metallic. Deze voegen zich bij Matt Coal Black Metallic, Matt Ruthenium Silver Metallic, Pearl Cool White en Black, die overgenomen zijn van vorig jaar. Ook hier hebben alle kleuren nieuwe zwarte wielen en details.

De SH Mode 125 arriveert in het modeljaar 2024 met twee nieuwe kleuren: Candy Luster Red en Matt Galaxy Black Metallic. Deze sluiten zich aan bij de twee kleuren van vorig jaar, namelijk Pearl Jasmine White en Matt Techno Silver Metallic. De nieuwe SH125i en SH150i zijn al vanaf oktober 2023 bij dealers in heel Europa te vinden. De SH350i volgt in november en de SH Mode 125 laat op zich wachten tot januari 2024. Alle prijzen zijn nog niet bekend.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen