donderdag 22 februari 2024

Honda brengt 30 nieuwe elektrische motoren uit voor 2030

Honda staat op het punt om een grote sprong te maken. Ze hebben namelijk aangekondigd dat ze maar liefst 30 elektrische motorfietsen gaan produceren. Alle 30 gaan hun debuut voor 2030 maken.

Om deze plannen te verwezenlijken, heeft het merk flink wat geld opzij gezet. Maar liefst 500 miljard yen (ongeveer 3,1 miljard euro) is gereserveerd om dit hele project in een stroomversnelling te brengen. Ze hebben twee fasen van investeringen vastgesteld, met ongeveer ¥100 miljard (ongeveer 621 miljoen euro) aan investeringen tussen 2021 en 2025.  Daar komt tussen 2026 en 2030 nog eens ¥400 miljard (2,48 miljard euro) bij.

Techniek Honda E-Clutch: zelf schakelen, automatisch koppelen

Het doel van al deze investeringen is om de verkoop van elektrische modellen te maximaliseren. Honda heeft namelijk voor zichzelf grote ambities gesteld. Ze streven er namelijk naar een operationele winstmarge van meer dan 5 procent, voor hun elektrische motorfietsenafdeling tegen 2030. Maar daar stopt het niet. Ze willen ook een operationele winstmarge van meer dan 10 procent bereiken voor hun gehele motorfietsensector tegen 2030. En ze zijn vastberaden om die hoge winstmarges ook te behouden voor 2031 en daarna.

Maar maak je geen zorgen, Honda-fans. Dit betekent niet dat Honda volledig overschakelt naar elektrisch. Ze hebben duidelijk gemaakt dat ze nog steeds geloven in hun geliefde modellen, zoals de populaire MT-serie, de sportieve R-categorie en de geliefde CB/CBR-families. Deze iconische motorfietsen zullen nog steeds te zien zijn en ze zullen nog steeds geld in het laatje brengen. Maar wat er na 2031 met de verbrandingsmotoren zal gebeuren, is nog een raadsel.

Toekomst

Om ons een glimp te geven van wat ons te wachten staat, heeft Honda een afbeelding vrijgegeven waarin de silhouetten te zien zijn van de motorfietsen die klaarstaan voor hun elektrische debuut. We kunnen een Gold Wing-type machine en een robuuste avontuurlijke tourer zien. Daarnaast zijn ook een naakte streetfighter, een reeks scooters en zelfs een dual-sport dirtbike te herkennen.

Maar hier komt het mooiste nieuws van allemaal: Honda belooft dat de prijzen van hun huidige elektrische motorfietsen tegen 2030 met maar liefst 50 procent zullen dalen. Dat is een enorme belofte die de toekomst van betaalbare elektrische mobiliteit nog helderder maakt.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

1 Reactie

  1. Wat is dan precies de Honda MT serie??!!
    Volgens mij wordt die namelijk door Yamaha geleverd.
    Honda’s populaire serie heet NC (of CRF)

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen